Херсонщина втрачає інвестиції

Про це говорили на засіданні постійної комісії Херсонської обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, промисловості та агропромислового комплексу.

На комісії, як завжди, панували виваженість та конструктивний підхід. Так, комісія підтримала звіт про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області за підсумками січня-вересня поточного року.

Проте наявні показники голову комісії Василя Федіна аж ніяк не порадували: «В цьому році область отримала лише 212 мільйонів інвестицій. А це на 2,6% менше, ніж торік. Сумна статистика. Такими темпами нам чекати розвитку ще дуже довго. Впевнений, що в цьому напрямку треба прискоритися», – прокоментував Василь Федін доповідь заступника начальника директора Департаменту економічного розвитку та торгівлі ХОДА.

Порекомендували члени комісії бути більш активними у своїх діях і директору Департаменту інвестиційної та промислової політики.

Більш детально депутати зупинилися на питанні, з яким звернувся до обласної ради начальник Державної установи «Херсонський слідчий ізолятор». Об'єкт потребує негайного ремонту стіни, яка відокремлює місто від громадян, що перебувають за гратами.

За словами доповідача, на повне відновлення стіни необхідно 3,7 млн. грн. Проте таких коштів держава не виділяє. Мінімальне вкладення грошей у ремонт обчислюється сумою у 736 тисяч гривень. Тому керівництво закладу просить посприяти в цьому обласну раду.

«Це дуже великі кошти для обласного бюджету. Питання можна було б вирішити лише при співфінансуванні із міським бюджетом. До речі, бюджет Херсона в рази більший, ніж обласний, тому, я впевнений, місто має взяти на себе левову долю витрат», – пояснив голова комісії Василь Федін.

Представник ізолятору відповів, що вже спілкувався з цього приводу із міським головою, проте порозуміння не знайшов... Намагатиметься знову.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон