Про нові сторінки історії козацтва на Херсонщині

Сьогодні, 11 грудня народний депутат Олександр Співаковський обговорив з членами дослідницько-освітнього проекту "Борисфен",представниками Національного заповідника "Хортиця" Дмитром Кобалія та В'ячеславом Зайцевим участь Херсонського державного університету у спільному проекті з вишами півдня України щодо розвитку Української підводної археології.

Це науковий і водночас освітній та виховний проект, адже відкриє нові сторінки історії часів козацтва на Херсонщині, коли мужні воїни захищали рідну, українську, землю від нападників.

Представники "Борисфену" мають вже досягнення: на Херсонщині віднайдено два човни, що лежать у пониззі Дніпра. Це турецькі судна XVII cтоліття, які пішли на дно через сутички з запорожцями. Це дасть нам нову інформацію для досліджень історії півдня України не переписаної ніким.

Студенти зможуть на їх основі написати курсові, магістерські або інші наукові роботи. Більше того, аби потрапити до експедиції потрібно буде пройти різні етапи конкурсу, а перед керівництвом вишу тепер стоїть нове завдання - відродити археологічний музей, який не тільки надасть нові можливості для студентів історико-юридичного факультету, але і стане цікавим джерелом знань про рідний край для херсонської молоді.

Впевнений, що цей проект підтримає і Херсонська облдержадміністрація, - наголосив Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон