Співаковський: об’єднання досвіду вчених та нові відкриття пасіонарної молоді зможе забезпечити сталий розвиток України

Про це народний депутат, Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський зауважив під час свого виступуна Ювілейній сесії Загальних зборів Національної академії наук України, з нагоди 100 – річчя Академії.

У своєму виступі парламентар зазначив про необхідність розуміння ролі Національної академії наук України не тільки, як майданчика, на якому створюються нові знання і нові технології, а і як творця майбутньої генерації талановитої молоді.

За його словами, саме об'єднання досвіду досвідчених академіків та нові відкриття пасіонарної молоді, якраз і зможе забезпечити сталий розвиток України.

«На жаль, ми не розуміємо роль людського капіталу в структурі національного багатства України. Так, сьогодні, розвинені країни світу мають до 85 відсотків людського капіталу в структурі національного багатства, і виключно завдяки цьому вони отримали потужний розвиток!

...відповідно до аналітичних даних Центру Разумкова, за останні 27 років, з 1992 по 2018 ми втратили частину людського капіталу в структурі національного багатства України на 10 відсотків – з 57 до 47 відсотків...», – констатував народний депутат та додав, що вивести Україну зі стану сьогоднішньої стагнації можна, якщо за наступні 3 – 5 років забезпечити хоча б 65 % людського капіталу в структурі національного багатства.

«Ми маємо зрозуміти, що роль Національної академії полягає в тому, щоб забезпечити безперервність, наступність та передачу ваших знань, ваших шкіл, для майбутнього України, що уособлює наша талановита молодь!

Ми повинні з вами забезпечити умови для того, щоб наша креативна молодь залишалась у рідній державі!»,наголосив у виступі Олександр Співаковський.

Також народний депутат передав привітання Національній академії від Голови Верховної Ради України Андрія Парубія зі 100- річним ювілеєм та ювілеєм її шановного Президента академіка Бориса Патона, а також вручив колективу Національної Академії Грамоту Верховної Ради України.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон