Співаковський: Створення кращих умов для розвитку і самореалізації молодих на сьогодні є першочерговим завданням

Про це сьогодні, 10 грудня говорив народний депутат Олександр Співаковський на засіданні ректорату Херсонського державного університету.

Разом із колегами обговорили першочергові завдання, які постають наразі перед структурними підрозділами університету. Насамперед зосередилися на організації навчального процесу, науковій та міжнародній діяльності вишу, розвитку матеріально-технічної бази. Календарний рік добігає свого завершення, тож скоро звітуватимемо про виконану роботу перед колективом.

У своєму виступі під час обговорення нагальних питань сконцентрував увагу присутніх на необхідності послідовного дотримання стратегічного плану розвитку ХДУ, який було затверджено конференцією трудового колективу.

Цей документ визначає ті найважливіші напрями діяльності університету та його підрозділів, які в сукупності спрямовані на посилення наших позицій на ринку освітніх послуг. Контроль виконання ми запланували робити кожні 6 місяців. Тому запропонував керівникам структурних підрозділів уже зараз переглянути кожну з позицій, аби мати розуміння того, що вже виконано, а що – ні, і з яких причин.

Також нагадав колегам, що відтепер у засіданнях Вченої ради та конференціях трудового колективу братимуть участь члени Наглядової ради нашого університету. Склад Ради, як відомо, був затверджений Міністерством освіти і науки України, а 30 листопада відбулося перше її засідання. Новостворений орган покликаний сприяти розв'язанню перспективних завдань розвитку нашого університету, його ефективній взаємодії з органами місцевої влади, суспільно-політичними організаціями, науковою та педагогічною громадськістю. За уставом члени Наглядової ради матимуть доступ до всіх службових документів вишу, включно з фінансовими.

Діяльність Херсонського державного університету стає абсолютно прозорою. За цим - довіра до того, що відбувається, і збалансованість усіх прийнятих рішень. Уже найближчим часом члени Наглядової ради будуть представлені колективу університету, тож кожен, хто бажає, матиме можливість поставити їм будь-які питання. Адже у нас спільна мета і спільні прагнення.

Наша альма-матер перебуває у постійному розвитку, і це насправді приємно, бо є найпершою ознакою сучасного вишу. Так, уже на цьому тижні будуть підписані останні документи, і Генічеський медичний коледж та Бериславське педагогічне училище остаточно увійдуть до структури ХДУ. А з 1 лютого 2019 року плануємо запустити новий потужний проект – систему «Feed back». Це новітній інструмент, який надасть нашим студентам можливість впливати на академічний процес. Він вимагає від молоді певної відповідальності, проте завдяки узагальненим аналітичним даним робота кожного викладача буде оцінена об'єктивно. Вплинути на оцінку вже не зможуть ані ректор, ані декан - все буде прозоро і чесно.

Уже після обговорення основних питань я мав приємну нагоду відзначити кращу університетську молодь. Зокрема, привітав студентку педагогічного факультету Анастасію Волянюк з призначенням стипендії Верховної Ради України, яку вона отримала за особливі успіхи у навчанні, науковій роботі та громадському житті університету. А також - переможців регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу «Кращий студент України»: Анастасію Маркелюк (номінація «кращий студент–науковець»), Владислава Микитася та Андрія Кучеренка (кращі студенти-спортсмени), а також Богдана Білявського, якого визнано кращим студентом за комплексною характеристикою.

Ось така молодь — гордість нашого університету і водночас надія нашого краю. Це для них, молодих і амбітних, усі ті проекти, які ми вже втілили, і які ще будемо втілювати у життя. За великим рахунком усі ці проекти спрямовані на те, аби молодь хотіла працювати і навчатися на Херсонщині. Аби вона прагнула пов'язати з рідним краєм своє майбутнє.

Створення кращих умов для розвитку і самореалізації молодих сьогодні є першочерговим завданням не тільки освітян, а й усіх гілок влади. І саме на це мають бути зосереджені зараз наші спільні зусилля, - підкреслив Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон