«Таврійський тиждень» відкрив на Херсонщині нові імена

У минулу суботу, 8 грудня, у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара відбулося урочисте закриття VI фестивалю«Таврійський тиждень мистецтв «Zабалка – 2018».

Розпочав свято заступник директора Департаменту культури, туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації, начальник управління культури Ігор Мазур. Він нагородив дипломами та подарунками від організаторів фестивалю найяскравіших майстрів різних жанрів мистецтва.

В. о. генерального директора Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара Надія Коротун тепло привітала гостей та учасників «Забалки».

Неймовірний святковий концерт на закритті Фестивалю не залишив нікого з присутніх байдужим. Маленькі глядачі були в захваті від краси, яка їм відкрилася у творчих роботах арт-студії пісочної анімації «Острів». Поетеса Тетяна Гладиш презентувала свою нову книгу «Я спробую намалювати диво...».

Для гостей проникливо та емоційно співали Єгор Мірошніченко та Анастасія Львова. Фантастичний рівень хореографічної майстерності продемонстрували Центр танцю Романа Горбача та Наталії Лігай «GLC», народний ансамбль танцю «Сузір'я» та «Дитяча хореографічна школа» при факультеті культури і мистецтв Херсонського державного університету.

Дует «Текіла» (Артем Тригуб і Володимир Мякота) з інструментальним попурі закрив святковий концерт на високій мажорній ноті.

У день закриття фестивалю всі відвідувачі книгозбірні могли взяти участь в оригінальних майстер-класах з декоративно-ужиткового мистецтва: зробити флористичну іграшку, прикраси у техніці фріволіте, ляльку-мотанку тощо.

Також у «Гончарівській вітальні» протягом дня звучав «Вільний мікрофон» від херсонського творчого об'єднання «Поетична Шафа» (куратор – Альона Мовчан). Будь-хто міг долучитися до заходу і прочитати свої або чужі вірші, виступити з авторськими піснями.

Фестиваль «Таврійський тиждень мистецтв Zабалка – 2018» відкрив нові імена і жанри, змусив подивитися по-іншому на класичні види мистецтва і надихнув натхненно творити нове!

Чекаємо всіх творчих людей Таврійського краю наступного року з новими звершеннями на VII фестивалі «Таврійський тиждень мистецтв / Zабалка – 2019» у Гончарівці!

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон