"Сільські вісті" з Херсонщини: Дно поглиблення від Берези

До різних комісій Херсону не звикати. А от тимчасово-слідча комісія (ТСК) Верховної Ради України, створена щодо резонансної справи Катерини Гандзюк, прибула вперше.

Очолив її незаангажований, бо позафракційний, народний депутат Борислав Береза.

Копали хлопці довго, бо ретельно, — аж неповні два дні!

І що ж?..

- Вийшли на замовників убивства?

- Встановили імена всіх причетних до вбивства персонажів?

- Розкрили служивих, у кого замість погонів долари?..

Поки що ці факти тимчасові слідчі в інтересах їхнього ж слідства не видають. А от Борислав Береза не втримався і на своїй сторінці у Фейсбук персональні враження про побачене і почуте у місті на Нижньому Дніпрі виклав оперативно (цитую дослівно мовою оригіналу): «То, что происходит в Херсонской области это не проблема, а полный ... Мы в шоке. Приехали разбираться в деле Кати Гандзюк и копнули глубже.

Информация полученная нашей ТСК ужасает. От контрабанды до сепаров, от наркотрафика до глобальной коррупции, от спайки власти с криминалом до вырубки леса, от сотрудничества с оккупационными властями Крыма до влияния беглых регионалов на регион. То, что тут происходит — это не дно. Это хуже. Тут надо вводить чрезвычайное положение, потому что военное положение улучшений не дало...»

Слід гадати, що після такого «днопоглиблення» від Борислава Берези і його тимчасового десанту нарешті вся Україна, починаючи, звісно, з Херсонщини, візьметься до всенародного покаяння і очищення. А якби не ота ТСК?.. Жити б південному краю в епоху неофеодалізму щонайменше до наступних парламентських виборів!

Чи не тому не всі жителі і небожителі неофеодальної області погоджуються із висновками глави ТСК, вважаючи їх швидкорослою «липою»?

Ось перші оцінки літературній творчості Берези, почуті на засіданні обласної ради регіонального розвитку.

«Я думаю, що деяким членам ТCК, мабуть, не завадило б послужити в рядах територіальної oбoрoни Херcoнcькoї області для того, щоб розуміли, де вони і як вони, а не брехати пo фейcбуках», — заявив голова OДА Андрій Гордєєв.

«Борислав Береза виклав дуже негативний пост, який ставить його особисті політичні амбіції вище за державну безпеку України», — вважає почесний консул Швеції в Україні Карл Стурен.

«За півдня перебування в Херсоні, свідомо або ні, спаплюжити область, через яку не пройшли «зелені чоловічки», в такий цинічний спосіб... Дестабілізація прикордонної області не пройде!!! Не потрібно політичними заявами та піаром руйнувати Україну!!!» — написав у Фейсбуці народний депутат України від Херcoнщини Олександр Cпівакoвcький, переконаний, що заява Берези про Херcoнщину — елемент гібридної війни.

Може, доцільно створити ще одну ТСК — для дослідження матеріалів попередньої ТСК, а після святкування Хануки і Нового року створити нову ТСК. Для узагальнення і передачі безцінного досвіду «днопоглиблення» іншим областям, а вийде, то і всій Європі?

Гервасій ЛЮШНЯ
«Сільські Вісті»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон