Херсонцям відкривають шлях у Європу - на заробітки

За два тижні для херсонців може бути розблокований шлях для роботи у Німеччині.

Очікується, що 19 грудня цього року німецький парламент може зняти всі обмеження щодо використання легальної праці іноземних працівників.

Якщо зараз німецькі роботодавці мають віддавати пріоритет тим, хто живе і працює у Німеччини, і тільки після задоволення їх пропозицій приймати на роботу громадян з Євросоюзу, то після 19-го все може змінитися.

Якщо раніше роботодавець був поставлений у певні умови щодо найманих працівників: у продовж двох місяців він повинен був шукати працівника який є громадянином Німеччини, потім серед тих, хто постійно проживає у ЄС, то тепер це обмеження знімається!

Вважається, що Закон запрацює з Нового Року.

Зараз Німеччина має дефіцит понад півтора мільйона працівників, середня зарплата яких сягає приблизно 3 300 євро.

Якщо рішення буде прийнято, то саме для українських заробітчан відкривається новий, дуже ліквідний ринок.

Що можуть запропонувати українські роботодавці? Нічого. Навіть рівні умови по зарплаті не можуть гарантувати рівень безпеки та перспективи стабільності.

Експерти переконують, що будь-яка «нормальна людина» поїде у Німеччину і сама, і дітей туди відвезе. І буде жити в хороших умовах. Діти навчатимуться в нормальних школах. Ходитимуть по безпечним вулицях. Користуватимуться нормальною медициною. Переміщатимуться по відмінним дорогами. Це очевидно.

Політологи не даремно кажуть: «Україна дуже скоро перетворитися на країну пенсіонерів і корупціонерів».

З ким залишаться українські роботодавці? Ні з чим, і не з ким! На місце поляків, які поїхали працювати у Західну Європу – приїхали українці (вважається, що їх там до 2 мільйонів).

У перспективі півтора мільйони поїдуть у Німеччину. Хто приїде на їх місце, якщо у світі так багато більш благополучних країни з нормальними умовами життя? Ті, хто хочуть працювати і заробляти – поїдуть туди.

Це те заради чого воювали?

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон