Херсон очікує свято музики та гумору

Вже завтра у п'ятницю, 7 грудня, на херсонців чекає справжнє свято гумору, української музики та суцільного позитиву.До нашого міста завітає народний колектив «Лісапетний батальйон» з презентацією програми на підтримку нового альбому «Я не така як всі».

Колектив «Лісапетний батальйон» утворився з двох народних гуртів – «Забава» та «Бабине літо», керівником яких була та залишається Наталя Іванівна Фаліон.

Але історія гурту розпочалася ще в 1993 році, коли в селі П'ятничани Чемеровецького району Хмельницької області було створено аматорський театр «Бабине літо».

Колектив «Бабине літо» був відомий не тільки в Україні, але й в Польщі. Музиканти відвідували з концертами Рівне, Вінницю, Одесу, Кам'янець-Подільський, Тернопіль, Житомир, Черкащину, Івано-Франківщину, Львівщину, Познань та Сіндішов (Польща).

Їх запрошували на професійні свята різні структури. Участь колективу в концертах, приурочених різноманітним святам, можна було побачити із екранів телевізорів на «Новому каналі», УТ-1, ТРК, ІНТЕР+, КРТ, «Київ» тощо.

У 2013 році пісня «Лісапет» підірвала інтернет. Для того, щоб поспілкуватися з музикантами, в село П'ятничани приїжджали кореспонденти з центральних телеканалів України: «Інтер», «1+1», СТБ, ICTV.

Але справжня слава прийшла до гурту після їх феєричної перемоги на шоу телеканалу СТБ «Україна має талант».

Цікаво, що музиканти зовсім не планували брати участь у шоу – за них все вирішила доля. «Після того, як нас почув Віталій Білоножко, і як завдяки інтернету пісні гурту «пішли в народ», зокрема легендарний «Лісапет» (цю пісню переспівували всі, кому не лінь), мені надійшла пропозиція від каналу СТБ про участь у шоу «Україна має талант».

Я навіть думки такої не допускала. Чомусь була переконана, що подібні шоу потрібні молодим, яким треба будувати своє майбутнє. А моє майбутнє, як і моїх «бабів», так ми себе називаємо, давно відбулося. Нас влаштовувала наша робота, тому нічого міняти не хотіли», – розповідає лідер гурту Наталя Фаліон.

Саме для участі в шоу гурти «Бабине літо» і «Забава» об'єдналися в один колектив під назвою «Лісапетний батальйон».

Ось як це коментує керівник колективу, Наталя Фаліон: «Лісапет – то найперший транспорт на селі, найнадійніший і до того ж екологічно чистий. А якщо серйозно, то в основу назви гурту ліг наш «шлягер» «Лісапет».

Я живу в Скалі-Подільській, але душею завжди у рідних серцю П'ятничанах. І тут, і там у мене є гурти, якими керую, – «Бабине літо» і «Забава». Для участі в «Україна має талант» ми об'єдналися в один – «Лісапетний батальйон», якому я й дала таку назву».

Виграний мільйон (а точніше 800 000 гривень, бо 200 000 було вирахувано як податок) музиканти вирішили витратити на зведення храму у рідних П'ятничанах. А також на розвиток інших храмів у цьому ж селі.

Зараз «Лісапетний батальйон» має мільйони шанувальників по всій Україні та за її межами. Музиканти активно гастролюють з концертами, підтримують бійців на сході країни.

Олександра РОЖКОВАН

P.S. Отож, якщо ви полюбляєте гумористичні українські пісні, народні жарти та просто хочете відпочити душею, то ця музична подія саме для вас!

Концерт відбудеться 7 грудня о 19:00 в ККЗ «Ювілейний».

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон