Некомпетентність та беззаконня у Херсонському міськвиконкомі

Жителі нашого міста ще раз переконались, що у Херсонському міськвиконкомі процвітають тотальна некомпетентність, професійна безпорадність та беззаконня.

Так, вчора, 4 грудня, відбулось судове засідання в Одеському апеляційному суді у справі Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради проти херсонських підприємств ТОВ «МЖК», ТОВ «Праймконтракт», ТОВ «МЖК м.Херсон».

Рішення суду в черговий раз довело незаконність цілої низки наказів, приписів та дій начальника цього управління Р.Маршака та його підлеглих, які порушуючи ст..19 Конституції України перевищили свої повноваження та посягнули на порушення основних прав та свобод громадян України – мешканців міста.

Сумно та шкода було дивитись на юриста цього управління, яка представляла управління в суді. Струнка, вродлива, молода дівчина, не змогла відповісти чітко не на одне запитання колегії суддів. Таке було враження, неначе дитина не вивчила уроки і завалила екзамен. Але таке ж враження виникає і коли інші фахівці цього управління приходять на, так звані, позапланові перевірки. Головна їх мета та причина, чому вони приходять, тому що «їх послали» керівники.

Дивлячись на системний безлад в Херсоні з транспортом, з дорогами, сміттям і брудом, захватом землі та майна, знищенням цілих галузей виробництва, наркоманією та злочинністю, руйнацію пам'яток архітектури, розумієш, що і в інших управліннях працюють «посланці». Але ж всі вони отримують заробітну плату з тих коштів, які у вигляді податків перераховують до бюджету наші підприємства та мешканці міста.

Думаю, прийшов час допомогти цим людям та «послати» тих керівників, які «посилають» їх і кожного дня все наше місто разом з нами всіма! Вважаю, що під час воєнного стану, порушення чинного законодавства України чиновниками міськвиконкому та штучно створені ними «будівельні», «транспортні», «економічні», «соціальні» та інші «колапси» потрібно розглядати, як державну зраду! А це вже робота службовців інших органів. Впевнений, що правоохоронці – справжні державні службовці, які дадуть належну оцінку діям бюрократів виконкому.

Не дивно, що вперше в історії колись квітучого міста мешканці збирають підписи, щоб відкликати з посади міського голову! Кожному з нас не тільки стидно перед родичами і знайомими, які приїздять до нас з інших областей. Я неодноразово чув від мешканців Каховки, Нової Каховки, деяких сіл Херсонської області, що у них набагато чистіше та упорядкованіше, ніж в Херсоні.

Але найгірше те, що жити в цьому місті стало небезпечно! Мешканцям доводиться жити в аварійних будинках, місяцями без тепла, без води, без електрики, без громадського транспорту, наркотики рекламуються на будинках в кожному мікрорайоні біля кожної школи! Де мер міста? Де його помічники?

Дивлячись на приватні будинки, маєтки біля моря, автомобілі за мільйони гривень, на обіди та вечері чиновників міськвиконкому у дорогих ресторанах, розумієш, що їхні статки зростають, на відміну, від статків тих, за кого вони несуть персональну відповідальність!

Один одному, а інколи і з екранів телебачення вони розказують, які вони «ефективні менеджери», «мудрі управлінці», «принципові громадські діячі» та «геніальні політики». Але, на жаль, по дорозі до влади, такі як Маршак, Миколаєнко розгубили совість, людяність, порядність.

Коли головним аргументом у мешканців, щоб не знімати людей з посад, стає аргумент, «щоб не прийшов ще гірший», тоді у країнах Сходу і Заходу, чиновники пишуть заяву і швидко тікають з посад. Але тільки не в Херсонському міськвиконкомі. Ці будуть триматись за свої крісла руками, ногами, зубами та кігтями. Вам зрозуміло чому?

Той, хто прийде замість них, повинен знати – в Херсоні живуть Люди, які мають честь і гідність! Люди, у яких вже увірвався терпець і які можуть дати відсіч будь-якому агресору! І зовнішньому, і внутрішньому – який тимчасово окупував не свою територію і зайняв тимчасово не свої посади! Херсон – місто вільних і незалежних людей!

А міськвиконком – це місце, де, відповідно до чинного законодавства, повинні служить мешканцям міста та державі посадові особи місцевого самоврядування!

Стефан БЕНДЕРКО

P.S. Стаття 2 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначає , що «Місцеве самоврядування в Україні - це гарантоване державою право та реальна здатність територіальної громади - жителів села чи добровільного об'єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища, міста - самостійно або під відповідальність органів та посадових осіб місцевого самоврядування вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України». А тому, щиро вітаю територіальну громаду – всіх мешканців Херсона з Днем місцевого самоврядування в Україні, яке відзначається 7 грудня!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон