Херсонський театр стане національним?

Профільна комісія Херсонської облради підтримала присвоєння статусу «національний» Херсонському академічному музично-драматичному театру ім. М.Куліша.

З відповідним проханням до депутатського корпусу звернулась адміністрація, трудовий колектив ХОАМДТ ім. М.Куліша та Херсонське обласне відділення національної спілки театральних діячів України.

...Врахувавши значний внесок закладу в розбудову театрального мистецтва України та визнання театральної Херсонщини за кордоном, у першу чергу, завдяки проведенню Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», який у 2018 році відзначив своє 20-річчя, постійна комісія з питань міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності підтримала питання щодо присвоєння театру статусу «національного» без передачі його до державної власності та його подальшої діяльності під назвою «Херсонському національний Таврійський театр ім.Куліша».

За матеріалами Херсонської обласної ради

P.S. Питання присвоєння статусу «національний» Херсонському академічному музично-драматичному театру ім. М.Куліша заплановано винести на чергову сесію Херсонської обласної ради, яка відбудеться 14 грудня.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон