Херсонська облрада змінила Регламент роботи в умовах воєнного стану

Це сталося сьогодні, 4 грудня, під час засідання позачергової ХХІ сесії Херсонської обласної ради VІІ скликання. Участь в роботі сесії взяли 49 депутатів, які розглянули чотири питання порядку денного.

В першу чергу, депутати підтримали внесення змін до рішення ХVІ сесії обласної ради VІІ скликання від 22 грудня 2017 року №679 «Про обласний бюджет на 2018 рік». Зміни стосувалися фінансування захищених статей: заробітної плати, харчування, сплати комунальних послуг для обласних бюджетних установ тощо.

Також у змінах враховано додатковий обсяг медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам між обласним, районними, міськими (міст обласного значення) бюджетами на 2018 рік.

Нагадаємо, із цих коштів (57 860 000 грн.) майже 23 мільйони було направлено місцевим бюджетам для погашення заборгованості із зарплатні в районних лікарнях, решту – 33 мільйони – розподілено між обласними закладами охорони здоров'я: 14 млн. – гемодіаліз та придбання інсуліну для мешканців області, 19,6 млн. – заборгованість із зарплатні в обласних закладах. Крім того, 1,8 млн. буде передано районним бюджетам на витрати з медобслуговування для переселенців.

Зважаючи на те, що Херсонщина входить до областей, де введено воєнний стан, рішенням сесії підтримано виділення 2,4 млн. грн (1,2 млн. грн – субвенція з місцевого бюджету Херсона та стільки ж – з обласного) на фінансування бригад територіальної оборони Херсонської області.

Також депутати підтримали внесення змін до Регламенту Херсонської обласної ради VІІ скликання. Регламент вирішено доповнити розділом, який стосується особливостей діяльності ради в умовах надзвичайного або воєнного стану.

Зміни регламентуватимуть роботу депутатів та апарату в такий період та будуть направлені на оперативне реагування Херсонської обласної ради на події в регіоні. Зміни стосуються лише позачергових сесій, які збирають терміново для розгляду і вирішення актуальних питань, які потребують невідкладного вирішення.

Так, зокрема, за необхідності забезпечити безпеку та оборону Херсонської області або наявності інших надзвичайних обставин позачергова сесія у період дії надзвичайного або воєнного стану може бути скликана із наступними особливостями:

– місце проведення сесії може знаходитися поза межами приміщення Херсонської обласної ради. Про місце проведення сесії зазначається у розпорядженні про скликання позачергової сесії;

– реєстрація депутатів може здійснюватися у письмовому вигляді із застосуванням засобів зв'язку;

– голосування може проводитися шляхом підняття рук, перекличкою або іншим способом, що забезпечує фіксацію волевиявлення кожного депутата;

– проекти рішень можуть надаватися депутатам безпосередньо перед початком пленарного засідання або перед початком розгляду конкретного питання, вимоги щодо оприлюднення проектів рішень може не застосовуватися;

– трансляція ради здійснюється за наявної технічної можливості;

– обласна рада має право прийняти рішення про проведення засідання у закритому режимі, під час якого присутні лише депутати ради, а також обмежити присутність у залі засідань осіб, які не є депутатами ради, під час розгляду питань, що стосуються безпеки або оборони області.

У той же час, більшістю голосів підтримано внесення змін до програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2018 рік та укладення договорів про передачу коштів субвенцій у 2018 році.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон