У Генічеську вітали з турботою та гордістю

Вчора, 3 грудня, в Художньому салоні районного Будинку культури, провели урочисту зустріч з нагоди підведення підсумків щорічної районної спартакіади серед людей з обмеженими можливостями, присвяченої Міжнародному Дню людей з інвалідністю, 25-ій річниці обласного центру «Інваспорт» та 20-ій річниці Генічеського «Інваспорту».

Генічеський «Інваспорт», успішно розвивається з 1998 року. Робота тренерів та спеціалістів направлена не лише на розвиток спорту вищих досягнень, на участь наших спортсменів в Пара олімпіаді, а й на соціальну та фізичну реабілітацію людей з обмеженими фізичними можливостями.

Адже заняття фізичною культурою допомагає цим людям повірити в себе і свої сили. Від дня заснування інваспорту в Генічеську його очолює чемпіонка з літнього багатоборства, кандидат в майстри спорту, володарка багатьох спортивних нагород та титулів, спеціаліст 1-ої категорії Херсонського регіонального центру «Інваспорт» Тамара Миколаївна Ілічова.

У цей день зі словами вдячності та вітальними подяками до присутніх зверталися голова Генічеської районної ради Євстратов Андрій Олександрович, заступник голови Генічеської районної державної адміністрації Бекірова Гульнара Решатівна, керуюча справами виконкому Генічеської міської ради Осташевська Ольга Вадимівна.

Ілічова Тамара Миколаївна висловила подяку місцевій владі, за підтримку та допомогу в усіх починаннях та вручила подяки обласного центру «Інваспорт» – Євстратову А.О., Бєкіровій Г.Р., Осташевській О.В.

Хвилиною мовчання згадали тренерів та вихованців, що своїми зусиллями та кропіткою працею розвивали та прославляли інваспорт, доводячи, що люди з інвалідністю здатні на олімпійські перемоги.

Присутні мали змогу познайомитись з вихованцями, що 15-20 років тому були першокласниками, займалися спортом та приймали участь у змаганнях різного рівня. А вже сьогодні вони стали гордістю району: Савіна Оксана, Сергій Бессонов, Анна Площенкова, Олег Новоковський, Дмитро Гунько, Іван Блінічкін, Дмитро Мартиненко, Олександр Дунін, В'ячеслав Хома.

Сьогодні це вже дорослі та реалізовані у житті люди, майже всі мають власну сім'ю та дітей. Кожен з них отримав ювілейну медаль обласного центру «Інваспорт».

Люди з інвалідністю знову змогли довести, що не тільки фізичними можливостями можуть дивувати мешканців рідного міста, а й своїми творчими здібностями, які змогли продемонструвати студенти Генічеського медичного училища з вадами зору. Місцевий поет Володимир Соснін читав вірші та надихав неповторністю відчуттів.

Від громадської благодійної організації Червоного Хреста солодкими подарунками були нагороджені наймолодші учасники районної спартакіади серед людей з інвалідністю брати Маганови. У свій день народження Дмитро Попов теж отримав солодкий подарунок та щирі привітання від усіх глядачів.

По закінченню заходу люди з інвалідністю отримали солодкі подарунки від керівництва району.

Зустріч відбулася в теплій та затишній атмосфері та залишила приємні відчуття поваги та гордості за людей, які не опустили руки, а довели, що мрії та бажання здійснюються.

3 грудня – це день, коли ми разом маємо можливість нагадати всім і кожному про те, як важливо не здаватись та йти в перед, як необхідно дарувати тепло та турботу особливо тим хто найбільше цього потребує.

За матеріалами Генічеської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон