Гордєєв закликав членів парламентської комісії до неупереджених рішень

Сьогодні, 29 листопада у приміщенні Херсонської облдержадміністрації почалось перше виїзне засідання Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк.

Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв, як юрист та активний громадянин України, висловив свою позицію щодо неупередженої роботи парламентарів: «Я просив би, щоб парламентарі залишалися парламентарями. Не слідчими, не прокурорами, а саме парламентарями. Ідучи сюди, мені було неприємно чути, що моє прізвище згадується, як фігурант у цій справі.

Я сам юрист за освітою, активний громадянин держави і маю авторитет і честь. Мені дуже неприємно, що моя мама читає новини про те, що я маю якесь відношення за версією когось, особливо членів парламенту, до цієї справи як фігурант, підозрюваний.

Крім того, у прямому ефірі першого засідання ТСК у Києві я бачив, як моє прізвище згадували члени цієї комісії і в якому світлі, тому я прошу зараз бути всіх толерантними і об'єктивно ввічливими один до одного», - закликав парламентарів Андрій ГОРДЄЄВ.

Голова ХОДА навіть заявив, що готовий дати свідчення на поліграфі: «Коли слідчі МВС пропонували дати свідчення, я запропонував дати їх під поліграф і відеокамери. Тому що я знав, що дуже велику політичну складову має цей злочин. На жаль, я особисто не встиг дати свідчення, тому що в мене було відрядження за кордон. Але я готовий співпрацювати в будь-який момент. Слідчі СБУ це знають», - зазначив Андрій Гордєєв.

Також голова Херсонської ОДА подякував місцевим правоохоронним органам за оперативну роботу щодо розслідування нападу на активістку, який стався 31 липня 2018 року: «Мною як головою Херсонської обласної державної адміністрації особисто було проведено 5 організаційних нарад з правоохоронними органами щодо розслідування цього жахливого злочину стосовно Катерини Гандзюк.

Хочу подякувати правоохоронним органам, зокрема, прокуратурі, особливо поліції, яка в свій час оперативно знайшла виконавців і організаторів цього злочину. Щодо координаційної роботи, ми цю роботу виконали вчасно, в повному обсязі. Зараз ТСК і суспільство володіє всіма прізвищами. Ці люди знаходяться під судовим слідством».

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон