Найманих працівників на будмайданчиках Херсонщини поменшало

Щоб зменшити виробничі витрати, фірми-забудовники Херсонщини масово використовують нелегальних працівників, котрі отримують зарплати "в конвертах".

Однак економія для приватних підприємств віднедавна обернулася перспективою сплачувати просто скажені штрафи - понад сто тисяч гривень за кожного виявленого перевіряльниками на будівельному майданчику "підсніжника".

Отож сталося маленьке диво: бізнесмени навперебій кинулися укладати з мулярами, бетонувальниками, водіями трудові угоди.

Лише протягом двох останніх місяців вони встигли "легалізувати" небачену до того кількість - аж 376 найманих працівників, задоволено повідомляють у прес-службі ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та Севастополі.

Рейди з перевірок бізнесу на предмет наявності людей, котрі працюють без оформлення, тривають. Тож слід чекати і наступної "хвилі" їхньої легалізації. Адже тепер це значно дешевше, ніж перераховувати до бюджету п'яти -, а часом і шестизначні суми фінансових санкцій.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон