Співаковський: Сьогодні стоїть питання, чи буде надалі існувати Україна, як єдина держава

Вчора на позачерговому засіданні Верховної Ради України 276 голосами «за» було прийнято проект внесеного Президентом України Закону«Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» (р.н. 9338 від 26.11.2018).

Указ Глави держави передбачає запровадження строком на 30 діб, починаючи з 26 листопада до 26 грудня поточного року, правового режиму воєнного стану в регіонах України, які межують з Російською Федерацією та Придністров'ям, а саме – у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Підставою до видання цього Указу став черговий акт збройної агресії з боку Російської Федерації, що відбувся 25 листопада 2018 року у районі Керченської протоки проти кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України, що мав важкі наслідки, іншими агресивними діями Російської Федерації в Азовському та Чорному морях, наявною загрозою широкомасштабного вторгнення в Україну збройних сил Російської Федерації, на тлі окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та частини Донецької та Луганської областей, небезпекою державному суверенітету та незалежності України, її територіальній цілісності.

У своєму короткому виступі я звернувся до шановних колег з наступними словами:

Зазвичай з цієї трибуни я говорю про освіту, бо освіту я розглядаю як безпековий фактор, як майбутнє нашої держави. Але чому я сьогодні попросив слова? Все дуже просто – ми бачили не просто таран нашого корабля під нецензурну лайку росіян. І це було не просто застосування агресором зброї.

Це, в першу чергу, стало перевіркою того, чи здатні еліти України - не кожна фракція окремо, не Президент України, не Кабінет Міністрів України, а всі ми разом, як представники народу України, знайти консолідовану, підкреслю, – консолідовану відповідь на дії окупанта!

Ми не можемо повторювати гірких уроків історії, коли відсутність згоди між елітами призводило до втрати нашої державності! Сьогодні не на часі визначати, яка політична сила отримає ті, чи інші переваги за результатами голосування. Шановні колеги, сьогодні стоїть питання, чи буде надалі існувати Україна, як єдина держава!

Послухайте російських ідеологів, - вони кажуть – немає такої України, як держави, бо її політичні еліти не здатні домовитись, вони ж не можуть прийти до жодного консолідованого рішення.

Шановні колеги, я прошу вас зрозуміти, що ми стоїмо перед історичним рішенням. Тому прошу всі політичні сили забути про те, що нас роз'єднує, і пам'ятати, що нашою місією є об'єднання інтересів української нації та української Держави, яка повинна існувати не 27 років, а тисячоліття!

Тому саме заради цього, заради наших дітей, заради майбутнього України, ми маємо сьогодні проголосувати «за»!!! Довіра і тільки довіра може нас об'єднати!

І результати голосування показали, що заради інтересів Держави всі ми, і Президент, і Парламент, і Кабінет Міністрів здатні стояти пліч о пліч.

Щиро дякую всім своїм колегам - народним депутатам України, Президенту України Петру Олексійовичу Порошенку, Прем'єр-міністру України Володимиру Борисовичу Гройсману за спільне прийняття по-справжньому державницького рішення, завдяки якому будуть суттєво посилені позиції нашої держави у протистоянні російському агресору!

Народний депутат України Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон