У Херсоні організовано книжкову виставку про лікування інфекцій

Серед інфекційних захворювань, які офіційно реєструються в Україні, грип та ГРВІ в загальній сукупності складають понад 90%.

Щорічно майже кожний шостий мешканець України хворіє на ці вірусні інфекції.

Кожного року епідемічний сезон грипу триває орієнтовно з вересня-жовтня по березень-квітень, коли є найбільший ризик зараження цим недугом.

Вірус легко передається від людини людині повітряно-крапельним шляхом при виділенні інфікованими людьми найдрібніших частинок під час кашлю або чхання. Грип має тенденцію швидко поширюватися, викликаючи сезонні епідемії.

Більшість інфікованих людей одужує за один-два тижні без будь-якого лікування.

Однак для дітей, літніх людей та тих, хто страждає серйозними захворюваннями, грип становить небезпеку – він може призвести до ускладнень основних недугів, розвитку пневмонії і навіть смерті.

З метою поінформованості користувачів про захворювання, методи лікування та профілактичні дії відділом документів з медичних наук організовано книжкову виставку «Гострі респіраторні інфекції та грип: лікуємо належно».

Запрошуємо медичних фахівців та пересічних херсонців ознайомитися з представленими виданнями.

Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон