В Олешківському районі будуватимуть спортивні майданчики в борг?

На Херсонщині триває будівництво нових сучасних спортивних майданчиків зі штучним покриттям для того щоб діти активніше займалися спортом, і це - добре.

Але ж, в окремих випадках, виникають питання щодо вартості таких будівель і їх пріоритетності у фінансуванні з місцевих бюджетів...

Досить не однозначна ситуація склалася з будівництвом таких спортивних майданчиків у Олешківському районі Херсонщини - районна рада нещодавно виділила на них кошти, але від депутатів стало відомо, що будувати їх збираються по завищений цінах і в борг...

За роз'ясненнями з цього приводу ми звернулися до голови Олешківської районної ради Павла Потоцького і ось що він повідомив:

"...Дійсно, а пропозицією голови Олешківської РДА Кравченко-Скалозуб О.В. на минулу сесію Олешківської районної ради виносилося питання про будівництво двох спортивних майданчиків зі штучним покриттям для школярів Олешківської гімназії та Олешківської спеціалізованої школи № 4.

Однак така пропозиція голови РДА не знайшла підтримки серед депутатів райради, тому, аби це рішення було прийнято, на президію Олешківської районної ради був вимушений приїхати один з депутатів Херсонської обласної ради.

Депутати довго сперечалися з приводу виділення цих коштів, але все ж таки під впливом депутата обласної ради це рішення було прийнято.

Вартість цих двох спортивних майданчиків становить 3 203 932, 00 грн. Половину цих коштів повинні надійти від держави, а інша половина у розмірі 1 601 966, 00 гривень це кошти районного бюджету.

Хоча депутати райради говорять, що аналогічні майданчики вартують значно дешевше. Наприклад такий же майданчик нещодавно було відкрито в селі Приморське Скадовського району і вартість якого складає 1 416 746, 00 грн.

Тому є незрозумілим, яким чином Олешківська районна державна адміністрація подала пропозицію з вартістю такого майданчика у сумі 1 601 966, 00 грн. І невідомо - хто таку ціну визначив...

Також хочу звернути увагу, що звісно районна рада приділяла завжди увагу спорту, і це не перші футбольні майданчики на які районна рада виділяла кошти, один з таких майданчиків знаходиться у місті Олешки, а інший в с. Подокалинівка.

На разі коштів у районному бюджеті майже не залишилося і тому депутатський корпус орієнтований на раціональне та ефективне їх спрямування.

Наприклад, у нас в аварійному стані знаходиться школа у селі Раденськ, протікає покрівля у Новомаячківській школі, в аварійному стані і в будь-який час може вийти з ладу система опалення у Підстепненській школі.

Звісно, що майданчики потрібні, але є більш кричущі проблеми у школах, де також знаходяться діти. Тому постає питання куди важливіше спрямовувати кошти?

Ще одна причина, яка стала каменем спотикання при прийнятті рішення депутатським корпусом, це те, що голова РДА Кравченко-Скалозуб О.В. внесла пропозицію ці кошти взяти в борг у казначействі у вигляді безпроцентної позики.

Тобто фактично ці спортивні майданчики зі штучним покриттям будуть побудовані в борг, за який Олешківська районна рада буде розраховуватися у наступних роках...", - пояснив позицію депутатського корпусу голова Олешківської районної ради Павло ПОТОЦЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон