Херсон візьме 10 мільйонів євро в кредит

І ні на що-небудь, а на добру справу – оновлення пасажирського рухомого складу міського комунального підприємства «Херсонелектротранс».

Кошти планують запозичити у Європейського Банку Реконструкції та Розвитку.

Розмір позики – 10 мільйонів євро під 6% річних.

На що беруть гроші? На закупівлю нових тролейбусів та супутнього ремонтного та діагностичного обладнання, ремонту та модернізації депо, тягових підстанцій, розширення тролейбусної контактної мережі.

Строки погашення кредиту – до 12 років, включно з дворічною відстрочкою погашення основної суми. Проте відсотки доведеться погашати без жодної відстрочки.

Нагадаємо, що 31 жовтня 2018 року голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв обговорив можливості оновлення електротранспортної системи в Херсоні з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку, зокрема головою сектора інфраструктури в Україні Марком Магалецьким.

Тоді ж голова області запропонував продовжити мережі електротранспорту до прилеглих до Херсона населених пунктів: Комишан, Чорнобаївки, Олешок, Білозерки тощо. Такий крок, на думку Андрія Гордєєва, допоможе Херсону та області не бути заручниками приватних маршруток.

Рішення про укладання кредитної угоди депутати Херсонської міськради можуть ухвалити вже на найближчій сесії.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон