У Херсонському держуніверситеті дбають про здоров'я дітей

Останнім часом спостерігається тенденція до збільшення кількості дітей з мовленнєвими порушеннями різних нозологій.

Проблеми мовленнєвого недорозвитку дитини сприяють уповільненню інтелектуального розвитку та обмежують його загальний потенціал. Отже, ця проблема є вкрай актуальною.

Всім відомо, що діти з порушеннями мовленнєвої діяльності потребують комплексної підтримки, розуміння та допомоги, насамперед, з боку батьків, педагогів та логопеда-дефектолога.

Адже порушення мовлення часто буває серйозною перепоною для успішного шкільного навчання, здобуття професії і як наслідок повноцінного життя в цілому. Ось чому так важливо виявити мовленнєві вади у дитини вчасно!

- Як батькам вчасно зрозуміти, що у дитини проблеми у мовленні?

- Якщо час на корекцію був втрачений і мовлення не сформувалось, то яких розумових здібностей можна очікувати від дитини?

- Куди звернутися за кваліфікованою консультацією?

- Де знайти логопеда-дефектолога?

- Як правильно спілкуватися із дитиною-логопатом?

Відповіді на ці та інші питання ви можете отримати від кваліфікованих фахівців «Науково-практичного центру корекції, реабілітації та розвитку дітей і підлітків» при медичному факультеті Херсонського державного університету.

Олена РЕЗНІЧЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон