У Новій Каховці нема грошей на зарплату лікарів

5 мільйонів гривень не вистачає на виплату зарплати працівникам Новокаховської центральної міської лікарні до кінця поточного року.

Таку суму озвучив головний лікар ЦМЛ Ігор Гайдаманчук. Водночас у лікарні, за його словами, вже існує й заборгованість по зарплаті.

— 13 листопада я збирав колектив і пояснював, що сталось. На жаль, є проблема з заборгованістю. Нема й з чого сплачувати зарплату в останні два місяці року. Сподіваюся, що вдасться отримати для цього необхідну субвенцію, а також додаткову субвенцію з державного бюджету, — пояснив він.

Про проблему з зарплатами медикам говорять і чиновники. На останній розширеній апаратній нараді в міськраді була озвучена сума існуючої заборгованості перед працівниками лікарні — 4,3 мільйони гривень.

Як пояснив перший заступник міського голови Леонід Чурсинов, проблема виникла через кредиторську заборгованість і недоотримання державних цільових субвенцій, в першу чергу на соціальний захист населення.

Витрати на лікарню потрібні чималі, адже в Новій Каховці за останні роки були відкриті відділення, яких нема в медичних закладах інших районів області.

Якщо ж держава не фінансуватиме Новокаховську ЦМЛ у повному обсязі то, як передбачає міський голова Володимир Коваленко, більшість діючих відділень лікарні будуть змушені закрити. Після чого хворим доведеться їздити на лікування в найкращому випадку до обласного центру.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон