Питання зайнятості та самозайнятості вирішували на Херсонщині

Вчора, 15 листопада, на території зеленої садиби «Чумацька криниця», що на Олешші, відбувся ІІ-ий етап інноваційного соціально направленого проекту «Сучасна Херсонщина потребує ПРОФІ! Будуй майбутнє з Державною службою зайнятості!».

Мета цього етапу - скерування населення до започаткування власної справи в сфері Зеленого туризму, адже розвиток малого та середнього бізнесу в області це реальний шлях до самозайнятості.

«Наша область має всі ресурси для розвитку сільського зеленого туризму, - зазначив директор Херсонського обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов під час відкриття заходу. – Є багато прикладів вдалого започаткування бізнесу в даній сфері послуг. Але для того, щоб бути успішним потрібні фахові знання та підтримка з боку місцевих органів влади. Сьогодні ми маємо відпрацювати систему цього напрямку».

Дійсно, це новий формат співпраці між гілками влади, роботодавцями, службою зайнятості та іншими учасниками соціального діалогу, які опікуються питаннями зайнятості.

Безробітні, які мають на меті відкрити власний бізнес, мали нагоду поспілкуватися та отримати відповіді на питання від представників департаментів Херсонської ОДА, місцевого самоврядування, навчального Центру обласної служби зайнятості. Вони стали учасниками тренінгу щодо засад започаткування власної справи у сфері сільського зеленого туризму

На власних презентаціях господар Бази зеленого туризму «Чумацька криниця» Олександр Книга та власник Істрико-розважального комплексу «Зелені хутори Таврії» Олександр Долинко розповіли з чого все починалося, про ризики та переваги цього бізнесу, ділилися своїми напрацюваннями.

Для присутніх працювали майстер-класи за професіями «Бармен» та «Офіціант», що організували представники ДНЗ «Херсонський Центр професійно-технічної освіти ДСЗ», та була надана презентація «Херсонська обласна служба зайнятості – можливості започаткування власного бізнесу».

Учні шкіл - учасники профорієнтаційного проекту «ПрофіКемп», команда Олешківського району «ЛюбоSvit» презентувала свої напрацювання у розробці туристичних маршрутів свого району, що було доречно та цікаво майбутнім підприємцям.

В рамках заходу відбулося засідання Дорадчого клубу: Громадське обговорення питання розвитку сільського зеленого туризму на Херсонщині.

Представники місцевих органів влади, обласного центру зайнятості та громадських організацій, підприємці, які ведуть бізнес у сфері зеленого туризму, обговорили ключові проблеми та перспективи розвитку цієї сфери, дійшли згоди до подальшої роботи у запропонованому форматі, прийняли відповідні рекомендації.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон