Херсонський діагноз громадському транспорту

Мій добрий знайомий кілька днів ходив із болем в животі. Спочатку думав, що трошки переїв. Потім – що наївся жирного.

І навіть не думав нічого страшного, бо своє харчування не відносив до правильного і регулярного.

На другий день його почало нудити і колоти у правому боці. Ще й температура трохи піднялась. І так би мій знайомий не дійшов до лікаря, якби гострий біль не пронзив його під час зав'язування шнурків.

Того ж вечора його прооперували. Діагноз – апендицит. Лікарі розповіли, що запалений відросток розірвався ще на початку операції. І якби це сталось раніше, то мого знайомого вже могло б не бути на цьому світі.

Ситуація у нашому місті за останні кілька тижнів мені нагадує саме апендицит. Бо температура народного обурення підвищилась після підвищення вартості на проїзд. Далі до цього «подарунку» додались холодні батареї у будинках.

Місто намагались трохи «полікувати» - збирались засідання, подали до суду, до вирішення проблем із опаленням підключили Гройсмана і Президента. І це навіть дало певний ефект – ТЕЦ начебто запустили, і тепер люди чекають обіцяне тепло.

З маршрутками начебто теж мало стати легше. Бо є ухвала суду, яка призупиняє тариф у 6 гривень. Проте перевізники на це не зважають і просто висаджували пасажирів, які намагались проїхати за 4 гривні.

«Апендикс розірвався» вранці 16 листопада. Маршрутки просто не вийшли на роботу, навіть комунальний перевізник. На Шуменському, на кінцевій зупинці, о 7.50 стояло 3 маленькі автобуси. І лише один з них взяв пасажирів. І не по 4 чи 6 гривень, а по 8.

Тролейбуси стали ледь не єдиними рятівниками. Проте іноді вони так набивались, що буквально завалювались на один бік. І як люди будуть діставатись додому увечері – невідомо.

Що відбувається, коли розривається апендикс? Запалення травної системи та зараження крові. А це – смертельно небезпечно.

Чи у нашого міста ще є шанс на одужання? Можливо, хвороба лише почала подавати перші симптоми? Майже у всіх випадках єдиний спосіб лікування апендициту – хірургічне видалення. Так може не затягувати з цим процесом?

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон