Чому в селі на Херсонщині немає води?

Аби побачити на власні очі, як іде будівництво водогону у селищі Нова Маячка, голова Олешківської районної ради Павло Потоцькийразом з депутатом Сергієм Черняєвим та селищним головою Валентином Косом побував сьогодні у даному населеному пункті, і були вражені побаченим.

Роботи ледве розпочаті, більша частина труб ще не покладена у розриті канави, зруйнований асфальт і телефонний кабель тощо.

Поспілкувавшись з жителями Нової Маячки, Павло Борисович почув багато нарікань – зруйновані проїзди до дворів, хоч обіцяли прокласти труби без руйнування доріг шляхом проколу ґрунту, немає Інтернету.

А у підрядника, який проводить водогін, навіть відсутня своя техніка – постійно просять жителів, що мають трактори, виконувати земельні роботи. Нагадуємо, аби забезпечити жителів селища якісною питною водою на ремонт водовідведення виділено субвенцію з державного бюджету в сумі 1 425 118 грн, а депутати Олешківської районної ради шляхом співфінансування виділили 158 300 грн ще влітку.

Як стало відомо, районна державна адміністрація, для реалізації проекту заключила договір на суму 1 499 603 грн з ПП ЕЛІТ-БУД, яке було створено за 13 днів до початку будівельних робіт, зрозуміло тепер, що за короткий термін часу ще не встигли придбати трактори та іншу техніку. І хоч роботи тільки розпочаті – з районного бюджету вже витрачено 1 486 412 грн!

Залишились невитраченими лише 13 191 грн. Незрозуміло, як акти виконаних робіт були підписані сторонами: підрядником і районною держадміністрацією, адже за ці будівельні роботи заплачено майже в повному обсязі, не дивлячись на те, що фактично ніяких робіт не видно.

Думаємо, що в цій ситуації більше питань до правоохоронних органів, як таке може статися... От тільки від цього новомаячанам не гаряче й не холодно. Попри всі витівки виконавчої влади – води у них досі немає.

За матеріалами Олешківської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон