У Приморському на Херсонщині до зими готові

Саме таку фразу ми почули від голови Приморської сільради Юрія Торака, який привів нас до сільського будинку культури для того,аби з гордістю показати нове обладнання для обігріву.

«У грудні 2017 року, за сприяння заступника обласної ради Віталія Булюка, рішенням ради було виділено 300 000 гривень для проведення реконструкції системи опалення Приморського сільського будинку культури.

Але даний варіант мав під собою певні недоліки , як то залучення багатьох інстанцій для проектування та введення в дію того чи іншого типу опалення, що саме по собі, значно здорожувало роботу, - розповідає Юрій Васильович.

- Тому усі разом, ми перебували у пошуку ефективного та недорогого варіанту опалення для нашого клубу. А зупинилися на електроопаленні інфрачервоними обігрівачами, які працюють економно, ефективно, та їх монтаж потребує не реконструкції опалення взагалі, а технічного переоснащення, документально, за законом, дозволяючи значно зекономити на різного роду дозвільних процедурах.

Ось так і з'явилися у нашому клубі настельні інфрачервоні обігрівачі, які здатні створити комфорт та затишок у конкретному приміщенні у потрібний час. Залучивши до цього виділені облрадою кошти, вийшли на ділера, і після певних підготовчих робіт, встановили близько сорока приладів для обігріву, що працюють у середньо та довгохвильовому діапазоні.

І це відтепер дозволить обігріти навіть велику глядацьку залу, а в майбутньому, і спортивну залу, адже, не дивлячись на те, що в ній продовжується ремонт, опалення вже змонтовано, і готове до використання. Тож можна з впевненістю сказати: до зими готові!» І ще багато цікавинок про пошуки варіантів опалення, про шляхи, якими довелося йти до мети, - розповів сільський голова.

До нашої розмови долучилася і директор будинку культури Надія Скурихіна , яка із захватом розповіла про перший пуск системи, та моментальне відчуття тепла у вже давно не опалюваному глядацькому залі.

Взагалі то в цій системі все максимально просто. Потрібне тепло – увімкнув автомат на щитку, виставив комфортну температуру на контролері, і все. Насолоджуйся. А окрім комфорту – ще й не абияка економія дорогого енергоносія.

А Юрій Васильович уже зараз мрійливо каже про сонячну енергію, яка дозволила б опалювати , і будинок культури в тому числі....

Але, як бачимо, потрібно не лише мріяти, а твердо йти до мрії, втілювати плани у життя. Тоді і самі заповітні, мрії стануть реальністю!

Саме цього ми і бажали мешканцям Приморського, дякуючи за запрошення, гостинність та невичерпний ентузіазм, який дозволяє не складати руки, а вирішувати найважчі проблемні питання. Адже їх-цих питань , ще дуже і дуже багато. Тож усе ще попереду!

Олександр КОРОТІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон