Продуктивна співпраця самоврядування на Херсонщині

Обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області 2018 року виявив своїх переможців - успішно налагоджена співпраця між Херсонською обласною та Генічеською районною радами дає свої позитивні результати.

Розпочалися «змагання» районів ще 26 березня і, за словами спеціалістів, проходили досить жваво. Нагадаємо, конкурс проектів вже вдруге проводить Херсонська обласна рада, виділяючи кошти для районів, що бажають розвиватися.

Тобто від громади до облради надходить проект будь-якого з напрямків життєдіяльності населеного пункту, а конкурсна комісія визначається з переможцем та виділяє кошти, необхідні на реалізацію даної ідеї.

Так, наприклад, від районів нашої області було подано 12 проектів енерго - та ресурсозбереження в закладах системи охорони здоров'я, освіти та соціального захисту; 10 пропозицій – щодо підтримки здорового способу життя населення; 7 – з удосконалення системи благоустрою населених пунктів і т.д. Загалом – 35 проектів.

І хоча від Генічеську та місцевих рад Генічеського району цього року до участі у конкурсі проекти не подавались, депутати обласної ради не залишили нашу громаду без обласних коштів.

Так, завдяки ініціативі генічеських депутатів облради (Галина Толубець, Альберт Черепаха і Валерій Черкашин) та за підтримки голови «бюджетної» комісії Павла Філіпчука, стало можливим виділення додаткових сімсот тисяч для завершення капітального ремонту будівлі спортивного комплексу Генічеського медичного училища.
Нагадаємо, що, дякуючи згаданим вище депутатам та голові районної ради Андрію Євстратову, у минулому році в цьому ж спорткомплексі вже було виконано робіт на 1,5 млн. грн.

Тож, маючи в цьому питанні підтримку Херсонської обласної ради, до кінця року генічани отримають облаштовану спортивну залу. Підсумок дворічної роботи складає ні багато ні мало 2,5 мільйони гривень!

Приазовська правда ПЛЮС

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон