На Херсонщині понад 350 родин користуються енергією сонця

За 9 місяців 2018 року більше 3 тисяч родин по всій Україні встановили сонячні панелі на дахах своїх будинків.

Це у 2,5 рази більше, ніж за аналогічний період 2017 року (1214 сімей), повідомляє управління комунікації та зв'язків з громадськістю Держенергоефективності.

Лише за третій квартал 1371 приватне домогосподарство встановило сонячні панелі і тепер споживає «чисту» електроенергію.

Загалом з 2015 року 6031 родина (а всього в Україні - 6,5 мільйона приватних домогосподарств) встановила сонячні панелі загальною потужністю 121 МВт. Це складає близько 10% від всіх потужностей сонячної енергетики в країні. За приблизними підрахунками, щоб встановити таку кількість сонячних панелей, українським сім'ям необхідно було інвестувати близько 120 мільйонів євро.

Що стосується регіонального розрізу, то найбільша кількість домогосподарств, які встановили сонячні панелі — в Київській (727) області, найменша — в Луганській (8).

Херсонщина займає 6 місце по Україні за кількістю домогосподарств, які користуються сонячною енергією. У нас 359 родин встановили сонячні панелі на дахах своїх будинків.

"Гривна"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон