Херсонських абітурієнтів не зарахують без оригіналу документів

1 серпня приймальні комісії усіх вищих навчальних закладів оприлюднюють перший список абітурієнтів, які рекомендовані до зарахування на навчання за кошти державного бюджету.Із ним можна ознайомитися на стендах приймальних комісій, повідомляє Освіта.ua.

Зазначимо, що рейтинговий список – це список усіх абітурієнтів, які подали документи до вищого навчального закладу, із зазначенням рейтингового бала та рейтингового місця кожного абітурієнта. Такий список сформовано у кожному навчальному закладі та за кожною окремою спеціальністю.

Рейтингові списки також мають бути публікуватися на сайтах вищих навчальних закладів.

Ті абітурієнти, які мають бажання навчатися у ВНЗ, де їх було рекомендовано 1 серпня, протягом наступних чотирьох днів – до 4 серпня включно, повинні подати до приймальних комісій оригінали необхідних документів.

У понеділок 5 серпня до 12 години рейтингові списки мають оновитися, з них будуть виключені вступники, які не подали в період з 1 до 4 серпня оригінали документів до вищого навчального закладу. У підсумку їх місця займуть абітурієнти, які знаходились нижче у списку та сформується другий рейтинговий список.

Загалом, приймальні комісії вищих навчальних закладів прийматимуть рішення про рекомендування до зарахування на навчання на місця державного замовлення у три етапи: у перший, п'ятий та восьмий дні після останнього дня прийому заяв, тобто 1-го, 5-го та 8-го серпня 2013 року. В кожен з цих днів абітурієнт має можливість опинитись у списку рекомендованих для зарахування на бюджет.

Не пізніше 11 серпня навчальні заклади мають видати накази про зарахування абітурієнтів на бюджетну форму навчання.

Варто зазначити, що згідно з Умовами прийому (п.16.4.), офіційним повідомленням про надання рекомендацій до зарахування (тобто офіційним оприлюдненням рейтингового списку) вважається оприлюднення відповідного рішення на стендах приймальної комісії вищого навчального закладу.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон