Херсонські підприємства заборгували податок на землю

Бюджет Херсона недоотримує кошти від земельного податку. Про це у студії «Українського півдня» розповіла секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Йшлося про питання, які депутати розглядають на останньому сесійному засіданні. Заявлені міським управлінням освіти витрати на навчальні заклади не можуть бути профінансовані з міського бюджету, оскільки підприємства заборгували податок на землю. Контроль за сплатою покладений на органи виконавчої влади.

«Влада, і лише вона, може впливати на юридичних осіб, які не платять земельний податок. З 2013-го року діяла програма, яка контролювали ці надходження. У разі несплати реагувала досить швидко. Чому зараз вона не працює? Не готова сказати. Екс-начальник департаменту архітектури та земельних відносин запевняв, що вона практично готова. З його звільненням тема закрилась», – прокоментувала Олена Урсуленко.

У розмові була порушена тема співпраці влади міста з Асоціацією міст України. У Херсоні відбувся Форум активних громадян та засідання правління АМУ. Секретар міськради вважає, що такі діалоги потрібно проводити не раз на рік, а щонайменше – раз на квартал, оскільки проблем у місцевого самоврядування досить багато.

«Крім правління Асоціації міст України, постійно працює виконавчий директорат. Вони знають проблеми і питання, відпрацьовують їх. АМУ є таким собі містком між громадами, урядовцями та народними депутатами. Завдяки діяльності асоціації багато питань життєдіяльності міст вирішуються», – підсумувала секретар міськради.

Український Південь

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон