У Херсоні висадили алею лип

У суботу, 27 жовтня, у парку «Шуменський» висадили Алею лип. Екоподарунок отримали жителі мікрорайону з однойменною назвою.

Ініціатором акції стали депутати і члени виконавчого комітету Корабельної районної у місті ради та голова райради Наталія Чорненька.

Саме її ідею підтримали і представники ОСББ та ОСН мікрорайону, і небайдужі громадяни району. Більше 40 ініціативних мешканців озброїлися садовим інвентарем і висадили 30 лип - одних із самих популярних дерев, які добре переносять міські та погодні умови.

Саме це місце для алеї було обрано невипадково, а за рекомендацією професіоналів – представників Херсонського державного аграрного університету. Як визнали фахівці, якраз на даній частині території парку липи, придбані у Степовому ім. В.М.Виноградова філіалі УкрНДІЛГА, приживуться і порадують у майбутньому своєю неповторною красою.

Депутати райради і члени виконкому разом шукають шляхи і можливості поліпшення у сфері благоустрою району. Цей захід буде точкою відліку для подібних у двох інших мікрорайонах, вважає Наталія Чорненька. І переконана, що громадяни сприймуть цей захід як продовження кампанії з поліпшення дворових територій та висловлює надію, що навесні наступного року ця традиція буде підтримана ще більшою кількістю активістів.

У кожного учасника заходу була можливість посадити дерево, і багатьом ця задумка дуже сподобалася. Зокрема, і майстру спорту України Міжнародного класу та Срібної призерки чемпіонату світу з легкої атлетики параолімпійської збірної України Яні Лебедєвій. Липи обов'язково приживуться, говорить Яна, бо всі - молодь і діти, люди похилого віку працювали із великим задоволенням та натхненням, було стільки радості та захоплення.

Шефство над Алеєю лип взяли на себе самі ж учасники заходу, хто в черговий раз нагадав власним прикладом, що про зелені зони та зони відпочинку мають дбати усі разом. Оскільки зростати и тішити оздобою розкішних крон та казковими формами стовбурів Алея лип буде за умови дбайливого ставлення до неї, рукотворна пам'ятка природи має відчувати доброту і увагу не час від часу, а постійно. Тоді вона і буде радувати не одне покоління людей, сказав голова ОСН № 27 Валерій Бублієнко.

А всі учасники заходу впевнені - ніщо так не зближує, як спільна справа, що допомагає робити наше довкілля привабливішим та чистішим, а перебування в улюбленому доглянутому і затишному парку - більш комфортнішим.

Олена РОМАНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон