Чому досі не врегульована ситуація з гарячим харчуванням школярів Олешківського району Херсонщини

Як відомо, антисоціальна політика центральної влади призвели до скасування безоплатного харчування учнів більшості середніх шкіл країни, в тому числі, Херсонської області.

Відтепер від плати за харчування звільнятимуться лише батьки дітей пільгових категорій, як відомо у нас в районі таких учнів нараховується до 330 – це малозабезпечені, сироти та інші.

Учні початкових класів в Олешківському районі, згідно рішень депутатів районної ради, харчуються за кошти районного бюджету (50%) і за кошти батьків.

Журналісти звернулися до в.о. начальника Центру по обслуговуванню закладів освіти Олешківського району, депутата Олешківської районної ради Миколи Литвиненко, аби дізнатися чому учні 1–4 класів на даний час їдять за власні кошти:

- Миколо Юрійовичу, поясніть, будь ласка, чому ситуація навколо гарячого харчування школярів поки що не врегульована?

Ще на початку вересня наша комунальна установа подала до районної державної адміністрації усі розрахунки для виділення коштів на харчування дітей. Але голова районної виконавчої влади Олена Кравченко-Скалозуб внесла на розгляд районної ради проекти рішень стосовно харчування школярів лише на минулу сесію, яка відбулася 12 жовтня 2018 року.

Це і стало причиною того, що батьки за власні кошти два місяці годували своїх дітей. До речі, цією ж сесією Олешківської районної ради на харчування учнів 1-4 класів району були виділені кошти в сумі 340 тис. грн. Однак, до цього часу управлінням освіти райдержадміністрації не виданий наказ про здійснення виплати дуже очікуваних коштів.

- Ви стверджуєте, що резонанс навколо харчування школярів району виник із-за саботажу цього питання виконавчою владою?

Доводжу до вашого відома, що в першу чергу винна голова райдержадміністрації Олена Кравченко-Скалозуб, тому що саме вона дає такі вказівки начальнику управління освіти! Для чого це робиться? Все дуже просто, щоб скинути все на «некомпетентність та безвідповідальність» Литвиненка М.Ю. Адже її зовсім не цікавить доля наших дітей!

Пам'ятаєте, як було з категорійними дітьми, що не могли своєчасно поїхати на оздоровлення до табору, бо Олена Валентинівна, не даючи погодження на укладання прямої угоди, яка передбачена законом, намагалась таким способом змусити мене проголосувати за недовіру голові районної ради Павлу Потоцькому!

- Значить, голова районної державної адміністрації поставила власні інтереси вище державних, шантажуючи Вас, Миколо Юрійовичу, здоров'ям дітей районної громади?

Так, тому прошу всіх читачів, мешканців нашого району, громадськість, вищі органи влади, правоохоронні органи не мовчати, а разом, бо сила в єдності, змусити покласти край свавіллю в Олешківському районі, а голову райдержадміністрації зобов'язати виконати свої безпосередні повноваження та почати працювати на користь громади, а не за для реалізації власних інтересів! Сподіваюсь на вашу підтримку та заздалегідь дякую!

- Дякуємо за змістовну інформацію.

Вікторія ЦЮРУПЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон