У Генічеську відбудеться пісенний фестиваль

У наступну середу, 31 жовтня, у залі Генічеської школи естетичного виховання до 75-річчя з Дня визволення м. Генічеськ від нацистських загарбниківбуде проходити пісенний фестиваль «Приазовська хвиля».

Основні завдання Фестивалю:

- популяризація теми рідного краю та творчості місцевих авторів, пісенних творів про Україну, підтримка української співаної поезії; - пошук та розкриття творчих здібностей самодіяльних композиторів, виявлення талановитих виконавців, взаємозбагачення різних пісенних жанрів та музичних напрямків, привернення уваги громадськості до аматорського мистецтва;

- залучення митців Херсонщини (композиторів та поетів) до співпраці з обдарованими дітьми та молоддю;

- патріотичне виховання молодих людей через духовну співану поезію, поетичну українську культурну спадщину на якій базується авторська пісня;

- об'єднання талановитих і творчих особистостей у загальнонаціональній ідеї миру на нашій землі.

До участі у Фестивалі запрошуються автори пісень, незалежно від місця їх проживання, та виконавці пісень на слова, або музику місцевих авторів у тому числі діти та молодь, а саме: композитори – піснярі, поети, солісти-вокалісти, дуети, тріо, квартети, творчі вокально-хорові колективи та виконавці, що мають музичні твори на вірші українських поетів чи інтерпретації народних пісень (співана поезія).

Учасники виконують власні твори, або твори місцевих авторів у будь-якому стилі та жанрі: традиційна авторська пісня, співана поезія, поєднання авторської пісні з елементами народного мелосу, джаз, рок, поп, реп, ф'южн та ін. Вікова категорія учасників не обмежується.

Під час Фестивалю можуть виконуватися пісенні твори різної тематики: рідний край, Друга світова війна, пісні Афганської війни, пісні народжені в АТО, пісні патріотичної, філософської та соціальної направленості, любовна лірика тощо. Всі учасники отримують дипломи від організаторів.

Вікторія СУХОРУКОВА

P.S. Для участі необхідно заповнити заявку. Заявка та інші документи (текст пісні, яка буде виконуватися) подаються не пізніше ніж за 3 дні до дати проведення Фестивалю у друкованому вигляді до районного Відділу культури за адресою: м. Генічеськ, вул. Монастирська, 4, або в електронному варіанті на адресу: kulturagenichesk@ukr.net

Телефони для довідок: (05534) 3-51-47, 3-21-92, моб. 0508270565, 0672589131

Заявки приймаються до 28 жовтня включно.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон