Херсонським студентам розповіли про здорове харчування

Фахівці Херсонського обласного центру громадського здоров'я провели семінар-тренінг під назвою «Тарілка здорового харчування» для студентів Херсонського державного університету.

Представниками медичного закладу були заступник головного лікаря Дарья Сєдлєр і завідувач відділення санології центру громадського здоров'я Ольга Джугостран.

Повна аудиторія студентів факультетів біології, географії і екології та медичного факультету Херсонського державного університету вивчали рекомендації Міністерства охорони здоров'я України щодо здорового харчування. Були продемонстровані тематичні відеоматеріали з коментарями президента Асоціації дієтологів України Олега Швеця.

За словами лікарів, найгірший варіант у харчуванні – голод, бо він сповільнює обмін речовин і сприяє накопиченню жиру в подальшому. Цукру треба вживати не більше 5 чайних ложок у день, а насичених жирів – не більше 20 г. Два рази на тиждень в раціоні має бути риба, 0,5 кг м'яса на тиждень для однієї людини достатньо, а 50% раціону мають становити овочі та фрукти.

Олена РЕЗНІЧЕНКО
Медичний Факультет ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон