Жителів Херсонщини цікавить: коли ж буде автобус?

З таким запитанням знову звертаються мешканці сіл Горностаївського району Херсонщини до редакціїгазети "Сільські новини".

Тож знову говоритимемо про приміське автобусне сполучення. У газеті вже неодноразово про це писалося, останній раз 6 липня ц. р. під заголовком "Маршрути є, та автобуси не ходять". Але ситуація після цього не покращилася, а навпаки поглибилася – автоперевізник припинив обслуговувати ще й маршрут «Горностаївка – Каїри».

До редакції газети «Сільські новини» останнім часом знову почали надходити скарги від громадян з приводу того, що в районі належним чином не налагоджене автобусне сполучення з селами. Якщо раніше більш-менш регулярно курсував автобус «Горностаївка-Каїри», то вже понад місяць він не виходить на маршрут. Це створило неабиякі незручності для людей, адже цим автобусом добиралися хворі до районної лікарні, діти – до школи, медики - на роботу.

Та й багато каїрців працюють у Горностаївці, тож аби дістатися до роботи чи до лікарні доводиться шукати та винаймати транспорт. До того ж це сприяє розвитку нелегального бізнесу – маршрутки, щоб підвозити пасажирів, знаходяться. Зокрема від мешканців села Каїр до редакції звернулася Жанна Архипова, яка повідомила, що вони адресували скарги і до районної, і до обласної державних адміністрацій, і на «Гарячу лінію».

Відповіді надійшли – повідомляють, що автобус поламався і його ремонтують. «За цей час можна увесь автопарк уже відремонтувати» - прокоментувала отриману відповідь та ситуацію з автобусом Жанна Архипова.

Ми поцікавилися на місцевій автостанції, чи дотримуються графіку руху автобуси, що мають обслуговувати села району. Як з'ясувалося з трьох маршрутів, які затверджені головою районної державної адміністрації, наразі регулярно виконується лише один - «Запорізьке Горностаївка», який обслуговує мешканців населених пунктів Костянтинівської ОТГ.

З приводу автобусного сполучення чимало скарг від маринців та червоноблагодатненців.

Адже «Діючий розклад руху автобусів по маршруту «Лопатки – Горностаївка», затверджений головою райдержадміністрації у червні 2018 року, залишається діючим лише на папері – перевізник так і не починав працювати на цьому маршруті.

Коли цей матеріал вже було підготовлено, на сайті Горностаївської районної державної адміністрації з'явилася інформація, що на апаратній нараді обговорили питання відсутності транспортного сполучення між Каїрами та Горностаївкою.

Голова райдержадміністрації Олександр Єрохін «повідомив про досягнуті домовленості з керівництвом перевізника вирішувати проблемні питання, адже пропозиції з надання автобусів на маршрути готова надати Горностаївська ОТГ».

Сподіватимемося, що домовившись «вирішувати», цього разу влада таки владнає з перевізником проблему не лише стосовно маршруту «Каїри – Горностаївка», а й спільно знайдуть можливість, щоб забезпечити виконання укладеної угоди стосовно обслуговування мешканців за маршрутом автобуса «Лопатки – Горностаївка». І дадуть офіційну відповідь і громадянам, і редакції - до чого домовилися та як розв'зуватимуть цю проблему.

Любов РУДЯ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон