У Херсоні проходитиме міський конкурс літературної майстерності імені Миколи Братана

Управління культури Херсонської міської ради та Херсонська централізована бібліотечна система продовжує добру традицію проводити раз на два роки міський конкурс літературної майстерності імені Миколи Братана.

До участі в конкурсі запрошуються автори віком від 14 років, що проживають на території Херсона, які надіслали конкурсні роботи в установленому порядку.

Конкурс відбувається у номінаціях "Поезія" та "Проза".

В обох номінаціях суддівство відбувається за трьома віковими категоріями: учнівська молодь (14-17 років); студентська молодь (18-23 роки); дорослі автори (від 23 років).

У номінації "Проза" художня проза, подана на конкурс, має бути не менше ніж 10 000 друкованих знаків з пробілами і не більше ніж 200 000 друкованих знаків з пробілами. У разі, якщо конкурсний твір перевищує норми, зазначені вище, автор надає для участі у конкурсі фрагмент (главу, частину, уривок).

У номінації "Поезія" на конкурс подається не менше ніж 5 віршованих творів. Загальний обсяг авторських поезій (чи обсяг поеми) не повинен перевищувати 50 000 друкованих знаків з пробілами. Твори, які подаються на конкурс, мають бути написані українською або російською мовами. Тематика творів не обмежена (але їхній вміст не повинен порушувати чинне законодавство України).

Конкурсні роботи приймаються з 1 листопада 2018 до 1 березня 2019 року (включно) бібліотекарем з питань координації Херсонської централізованої бібліотечної системи за електронною адресою: kherson.maskor@gmail.com.

Твори, подані на іншу електронну адресу, не будуть прийматися. Також електронний файл з твором можна подавати бібліотекареві з питань координації особисто за адресою м. Херсон, вул. Потьомкінська, 97 (Центральна бібліотека ім. Лесі Українки).

Часи прийому: щоденно з 10.00 до 12.00, з 14.00 до 16.00, крім суботи та неділі.

Електронний документ має бути підписаний прізвищем автора (псевдо) та жанром, наприклад: Іваненко. Проза. В електронному документі має міститься тільки текст (без ілюстрацій).

На початку тексту автор обов'язково зазначає: прізвище та ім'я, дату народження, номер телефону, адресу електронної пошти (e-mail), назву твору. Якщо автор бажає, щоб його твір, у разі перемоги, був надрукований під псевдо – це зазначається поряд зі справжнім іменем на початку документа. Твори приймаються лише в електронному форматі.

Роботи, автори яких не дотрималися наведених вище умов подання, прийматися не будуть.

Телефони для довідок: 49-04-00 (Херсонська ЦБС); 32-17-18 (управління культури ХМР). Е-mail: kherson.maskor@gmail.com

Визначення переможців здійснює журі у кожній з 2-х номінацій за трьома віковими категоріями. Оцінювання відбувається анонімно, члени журі не знають імен конкурсантів.

Переможцем конкурсу є особа (або кілька осіб), чий твір отримав максимальну кількість балів і визнаний найкращим у відповідній номінації.

Автори, які стали переможцями конкурсу в номінаціях "Проза" та "Поезія" нагороджуються дипломами управління культури Херсонської міської ради за зайняте 1, 2 і 3 місце, а також пам'ятними подарунками.

Незалежно від номінації журі має право присвоїти додаткові відзнаки. За підсумками проведення конкурсу видається збірка творів переможців ІV Міського конкурсу літературної творчості ім. Миколи Братана (протягом липня – серпня 2019 року).

Також, автор дає згоду на публікацію у будь-якому виданні, що запропонував оргкомітет конкурсу. Урочисте нагородження переможців відбудеться у вересні-жовтні 2019 року.

Херсонська міська рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон