Як Олешківський район Херсонщини своє 95-річчя святкував

Вчора, 14 жовтня, Олешшя відсвяткувало не тільки Покрову, День захисника України, День українського козацтва, а ще й 95-річчя від дня утворення Олешківського району,весело – з танцями та піснями.

В Олешках цього дня розгорнули Покровський ярмарок. Сюди народні умільці та продавці з'їхались із навколишніх населених пунктів. На ярмарку можна було знайти багато корисного, смачного та цікавого.

З усіма святами, що припадають на цей день, олекшківчан привітав народний депутат України Федір Негой, колишні голови районної державної адміністрації Леонід Повод та Володимир Шелудько та інші поважні сини Олешківського району.

Голова Олешківської районної ради Павло Потоцький, який вручав Почесні грамоти активістам і захисникам Вітчизни.

Святковим днем насолоджувались не тільки дорослі жителі нашого краю, а й малеча, для якої тут встановили безкоштовний батут.

І яке козацьке свято без справжнього кулешу? Знавці цієї страви наварили аж 150 літрів смакоти.

Емоцій на святі вистачало. Кожен був задіяний у його проведенні, адже наш район – це велика родина, де як маленький селянин або містянин, так і дорослий робить свій вклад для розвитку рідного краю.

Олешківська районна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон