У Херсоні черговий "теракт"?

В день приїзду Президента Порошенка у Херсон любителі цькувати поліцію повеселилися на славу - із завидною сталістю та педантичністю того дня «мінували» різні будівлі, установи, заклади.

То «Автовокзал», то готель «Фрегат»... то, ще щось і кожного разу це були будівлі у вздовж прямого шляху просування кортежу президента або у безпосередній близькості до об'єктів де він знаходився.

Для нашого гаранта європейські цінності важливі виключно на словах. У цивілізованій Європі давно вважається суцільним моветоном перекриття руху на кілька кварталі за годину-дві до того як чиюсь «важливу ...» провезуть цими вулицями.

Та й кортежів там взагалі немає. Президенти та прем'єри більшості розвинених країн світу їздять на роботу у метро, на електричках, користуються велосипедом, або просто ходять пішки.

Вони людей не цураються і не бояться. Це наші бояться власний народ, а тому на зустріч з ним пропускають «бажаючих» тільки через металошукачі по паспорту із списку затвердженому «згори» і завізованому в СБУ. Смішно!

Президент поїхав, а теракти залишилися? Дехто із громадян нашого міста сьогодні з середини ночі галасує в соціальних мережах – що в Україні чергова диверсія: «лежить» сайт «Приватбанку» не дає можливості здійснювати будь-які платежі.

Хтось із «активістів» і «справжніх українців-патріотів» вже поставив діагноз: «диверсія», «Рука Москви», «Агресор проти України – новий виток гібридної війни» (заголовки деяких новинних сайтів)... Смішно!

Чому? Та тому, що все дуже просто і про це повідомлялося заздалегідь: минулої ночі «Приватбанк» запланував і провів перехід на нову версію систем управління базами даних процесингу.

У банку повідомляли, що у ніч на 14 жовтня там «зроблять технологічну паузу в процесингу». Цієї ночі всі операції з платіжними картами банку були припинені з півночі до 4 ранку. Остаточно стабілізувати роботу системи обіцяли до 8 години ранку неділі 14 жовтня.

«Технологічні роботи будуть проведені в нічний час, коли навантаження мінімальна і більшість клієнтів не проводять активних операцій. Також аналогічний «тайм-аут» візьмуть банкомати, термінали самообслуговування і торгові термінали банку, – повідомляв банк.

– Ми приносимо клієнтам вибачення за можливі незручності, але ця робота необхідна для того, щоб ще швидше обробляти все більшу кількість безготівкових платежів клієнтів».

До речи, банк заздалегідь просив: «Якщо ви запланували добре відпочити в ніч з суботи на неділю, про всяк випадок заздалегідь візьміть з собою в нічний клуб більше готівки. Також ми радимо клієнтам перенести на ранковий час активні шопінг-сесії в інтернет-магазинах».

Отже з «рукою Москви» цього разу вийшло якось незручно, а така була чудова версія...

Шановні «патріоти», наступного разу, перед тим як розповсюджувати «цілком достовірну інформацію», переконайтеся чи насправді вона достовірна. Досить вже всіх лякати тим, чого немає... Смішно!

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон