Президент запропонував надати відпустку курсантам ХДМА

Президент Петро Порошенко, який сьогодні, 13 жовтня перебував у Херсоні запропонував надати курсантам Херсонської державної морської академії (ХДМА)чотириденну відпустку за гарну підготовку та проведення церемонії посвяти у курсанти.

Підтримати курсантів на набережній ім. О. Федорова та привітати з посвятою під час заходу «Естафета морських поколінь» зібралася їхні батьки та рідні, громада міста, духовенство та представники влади, зокрема, голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Президент України першим привітав курсантів Херсонської державної морської академії - поповнення 2018 року з посвятою: «Херсонська державна морська академія – один з провідних центрів морської освіти з дуже потужною навчальною-тренажерною базою. Сьогодні найкращі сини і доньки України є серед курсантів. Дуже важливо, що серед них навчається 108 курсантів з Криму».


Глава держави додав, що свого часу також мріяв про морську справу, а тепер пишається найстарішим в Україні морським навчальним закладом: «Херсонська державна морська академія – це зразок збереження та примноження національних традицій у навчанні і вихованні.

Саме в Херсоні 200 років тому розпочалася підготовка морських фахівців у першому в Україні морському навчальному закладі. Морська академія у Херсоні тісно співпрацює з міжнародними інвесторами. Це дозволило вивести рівень підготовчої бази академії на світовий рівень», - заявив Петро Порошенко.

У цей день з'явився новий загін майбутніх моряків і суднобудівників, який у ХХІ сторіччі буде і надалі гідно нести Державний Прапор України по морях і океанах нашої планети, поширюючи славу рідного навчального закладу.

Після оголошення випускниками академії тексту наказу молодому поповненню, курсанти нового набору урочисто взяли на себе зобов'язання стати курсантами Херсонської державної морської академії.

Під час урочистої церемонії Петро Порошенко власноруч одягнув курсантам-першокурсникам ХДМА Давіду Леонтьєву, Олександру Салєвичу та Ігорю Філімонову формені комірці – гюйси.

У свою чергу, курсанти старших курсів вручили Президентові України пам'ятну адресу про участь у посвяті та пам'ятний подарунок – штурвал, що здавна є символом морських держав і атрибутом керування судном.

Традиційно, після закінчення урочистостей з нагоди посвяти курсанти Херсонської державної морської академії пройшли маршем. А Президент України разом із представниками місцевої влади, зокрема, з головою Херсонської облдержадміністрації Андрієм Гордєєвим, поспілкувався з курсантами і громадою міста.

Крім того, Президент запропонував надати курсантам чотириденну відпустку за гарну підготовку та проведення церемонії посвяти.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон