Вручено перші відзнаки «За заслуги перед Херсонщиною»

Сьогодні, 12 жовтня, на сесії Херсонської обласної ради керівники області вручили перші нагороди «За заслуги перед Херсонщиною».

Рішенням ХХ сесії Херсонської обласної ради VІІ скликання присвоєно перші Почесні відзнаки Херсонської обласної ради та обласної державної адміністрації «За заслуги перед Херсонщиною».

Першим заслужив отримати високу нагороду Михайло Кушнеренко – перший віце-президент громадської організації Міжнародне об'єднання «Земляцтво Херсонщини». Михайло Михайлович має великий досвід роботи на виробництві, органах місцевого самоврядування, на керівних посадах в державних установах та громадських організаціях.

Зокрема, з 1991 по 1994 роки очолював Херсонську обласну раду, а з 1997 по 1998 роки – Херсонську обласну державну адміністрацію. У свої 80 років він продовжує брати активну участь у громадському, культурному та політичному житті області, є радником голови Херсонської обласної ради.

Другу відзнаку присвоєно Герману Ідену, президенту компанії «Марлоу Навігейшн» за вагомий внесок у розвиток економіки регіону, освіти, науки та підготовки висококваліфікованих фахівців для світової морської індустрії, що сприяло піднесенню авторитету Херсонщини, як на державному, так і міжнародному рівні.

Відзначимо, за сприяння Германа Ідена в розвиток морської освіти на Херсонщині інвестовано близько 31 млн доларів США. Завдяки цьому у Херсонській державній морській академії створено кращу в чорноморському басейні навчально-тренажерну базу.

Його компанія дає можливість херсонським курсантам проходити плавальну практику на своїх суднах та працевлаштовуватися в «Марлоу Навігейшн». Тож академія приваблює не лише громадян України, але й іноземців.

Завдяки компанії «Марлоу Навігейшн» та особисто Герману Ідену Херсонська державна морська академія стала зразком успішного входження українського навчального закладу в європейський освітній простір.

Нагородження президента компанії «Марлоу Навігейшн» заплановане на 13 жовтня у рамках посвяти курсантів-першокурсників.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон