На Арабатській Стрілці знімають кіно

Цими днями у пансіонаті «Сокол», що у Стрілковому, перебуває знімальна група з Києва. Треба сказати, що кіношники для мешканців Арабатської Стрілки не дивина:порівняно недавно тут знімали повнометражний фільм «Такі красиві люди» і короткометражний «Вічність».

От і режисер Наріман Алієв (на фото у центрі) вибрав Арабатку для зйомок свого фільму «Додому». У середині серпня він приїздив сюди для вибору локацій і проведення кастингу акторів. Зараз після 11 знімальних днів у Києві приїхав знімати у Стрілкове.

«Додому» — це повнометражний дебют Нарімана Алієва. До цього він знімав короткометражки, більшість з яких транслювалася на Московському, Берлінському і Одеському кінофестивалях. Прем'єра «Додому» теж має відбутись у наступному році на одному з фестивалів (на якому, режисер поки що не знає), і лише після цього кіно вийде у прокат.

Режисер також є одним зі сценаристів. В основі сюжету — історія кримськотатарської родини. Батько і син їдуть до Києва, аби забрати тіло загиблого старшого сина. Після цього везуть його до анексованого Криму, аби поховати на батьківщині.

У головній ролі знімається Ахтем Сеітаблаєв, режисер «Хайтарми», «Кіборгів» і «Чужої молитви». Компанію йому склали Віктор Жданов, який також знімався у «Кіборгах», а ще відомі глядачу Лариса Яценко і Дар'я Баріхашвілі. Ролі отримали і юні генічани.

Бюджет фільму — близько 20 мільйонів. 80% з них — підтримка Мінкульту.

Андрій БЕЙНИК
"Новий День"

Фото з соціальної мережі «Фейсбук»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон