Анна Романова: Структура влади у Херсоні розвивається хаотично

Про це вчора, 10 жовтня, під час зустрічі х херсонцями, заявила Анна Романова - народний депутат від "Об'єднання "Самопоміч",голова підкомітету ВР з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності.

У затишній кав'ярні на Суворова Туристическая кофейня ХерсON зібрались блогери, журналісти, представники управління культури Херсонської міської ради та підприємці, аби поспілкуватись із народним депутатом про особливості розвитку туризму.

"На жаль, в Україні облік туристів ведеться не зовсім коректно, - зазначила пані Анна. - Турист - це не той, хто просто приїхав і переночував у місті. Турист - це людина, яка приїхала на кілька днів та відвідала певні туристичні локації, спробувала місцевої кухні тощо. Є механізми розрахунку - принаймні орієнтовного, але далеко не всі ними користуються".

Таким чином, коли мова йде про кілька мільйонів туристів, цілком можливо, що це просто три мільйони осіб, які приїхали до місцевості - не обов'язково це туристи.

"У нас Законом визначено лише шість міст-курортів державного значення, Серед них Скадовськ. Зараз цьому місту досить важко самостійно розвиватись, а Херсону важко без курортного Скадовська.

Тому дуже ефективним може бути спільний проект розвитку туризму, наприклад, хтось їхав на море і потрапив до Херсона на екскурсії, або ж приїхали до Херсона у справах і навідалися до Скадовська на море", - зазначила Анна РОМАНОВА.

Особливу увагу народний депутат звернула на структуру органів влади: на Херсонщині вона розвивається хаотично. Ця проблема доволі поширена.

В Херсоні, наприклад, немає окремого управління туризму - наявний лише сектор, а це навіть гірше ніж відділ в управлінні - це частина відділу. Тобто сектор туризму можуть представляти одна-дві особи. В Херсоні це один спеціаліст.

Об'єднання "Самопоміч" - Херсон

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон