Хто на Херсонщині «годує» місцеві бюджети

За 9 місяців року переможці земельних торгів сплатили до місцевих бюджетів Херсонщини понад 4 млн. гривень орендної плати.


— Упродовж третього кварталу з торгів, організованих нашим управлінням, були продані права оренди на 26 земельних ділянок сільськогосподарського призначення у Білозерському, Бериславському, Великолепетиському, Великоолександрівському, Верхньорогачицькому, Генічеському, Горностаївському, Каховському та Скадовському районах, — повідомила Наталія Гаврилюк, завідувачка сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області.

Загальна площа переданої в оренду землі склала майже 822 га. Розмір орендної плати в середньому зріс до 15,8% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок, а до місцевих бюджетів надійшло понад 1,7 млн. грн. орендної плати лише за перший рік користування землею.

— У цілому ж від початку року аграрії придбали на Херсонщині з торгів права оренди на 68 земельних ділянок загальною площею понад 3,3 тисячі гектарів і сплатили за них до місцевих бюджетів більш, ніж 4 мільйони гривень, що майже на 1,7 мільйона перевищує стартовий розмір річної орендної плати, — додала Наталія Гаврилюк.

Анатолій НІКОЛАЄВ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон