На шляхопровід у Херсоні вже виділено 170 млн. грн, а кінця-краю будівництву і досі не видно

Про це говорили у Херсонській обласній раді на черговому - вже четвертому засіданні робочої групи з питань будівництва шляхопроводу по проспекту Адмірала Сенявіна – вул. Залаегерсег у м. Херсоні.

Першочергово учасники засідання – депутати обласної та міської рад ознайомились з інформацією щодо стану реалізації проекту вищезазначеного будівництва, наданою Херсонською обласною державною адміністрацією.

За офіційними даними, у цьому році отримано фінансування у розмірі понад 77 млн. грн, з яких трохи більше 35 млн. грн уже сплачено підряднику (відзначимо, у 2017 році усього сплачено близько 52 млн. грн).

Щодо стану виконаних робіт, то на сьогодні по штучній споруді №1 здійснено монтаж 20 балок (235,2 м3), встановлено 40 опорних частин прогонової будови (20х40х5,2) та 0,488 т сталі полосової. По штучних спорудах №2 і №3, зокрема, улаштовано залізобетонні буронабивні палі, виготовлено арматурні каркаси розібрано залізобетонний ростверк тощо.

У той же час, депутат Херсонської міської ради В'ячеслав Яременко акцентував увагу своїх колег на значній кількості, на його думку, зовсім непотрібних тимчасових облаштувань: «Із 16 наданих пунктів 15 стосуються тимчасових облаштувань.

І на це все витрачено майже всі кошти, виділені у цьому році. А на основні роботи грошей вже немає!», – наголосив він та повідомив, що за півроку відбулось подорожчання будівельних матеріалів на 24%, що супроводило підвищення вартості будівництва мостопереходу приблизно на 50-60 млн. грн.

Проблемним залишається і питання з водопроводом, який заважав будівництву. За останньою інформацією, водонапірну трубу винесено. Та, як вияснилось, офіційних документів, підтверджуючих ці зміни не виявилось.

Проте, в.о. обов'язки директора Департаменту будівництва та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Олександр Руснак стверджує, що перша лінія буде здана в строк – навесні 2019 року.

А поки що на днях встановлені палі пройдуть ультразвукове обстеження. Однак, депутати сумніваються, адже з такими темпами будівництво може розтягнутись іще на декілька років.

«170 млн. грн бюджетних коштів уже виділено, а кінця-краю і досі не видно. Зважаючи на швидкий інфляційний процес, неможна затягувати будівництво, а, навпаки, маємо прикласти максимум зусиль, аби об'єкт був введений в експлуатацію у визначений термін», – резюмував заступник голови Херсонської обласної ради, голова робочої комісії Віталій Булюк.

По завершенні сьогоднішнього засідання робоча група вирішила заслухати на черговому пленарному засіданні сесії обласної ради звіт Херсонської обласної державної адміністрації про стан реалізації проекту будівництва шляхопроводу по просп. Адмірала Сенявіна – вул. Залаегерсег у м. Херсоні.

А також підготувати та оголосити на черговому пленарному засіданні сесії обласної ради звернення до Кабінету Міністрів України та Адміністрації Президента України щодо проведення перевірки діяльності генпідрядної організації ПрАТ «Укратоменергобуд» та Департаменту будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської обласної державної адміністрації, як головного розпорядника коштів, з метою активізації та завершення процесу будівництва шляхопроводу по просп. Адмірала Сенявіна – вул. Залаегерсег у м. Херсоні.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон