Херсонські аудитори звертають увагу водогосподарників

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області, розробили низку пропозицій за результатами участі у державному фінансовому аудиті з виконання бюджетних програм Державним агентством водних ресурсів України за період 2015-2017 років та січня-березня 2018.

Зокрема, на Херсонщині мали місце факти зволікання із прийняттям управлінських рішень про подальшу експлуатацію або списання непридатного до використання державного майна зі сторони водогосподарників.

Ще у 2016 році Херсонське обласне управління водних ресурсів офіційно звернулося до Держводагентства з питанням про надання дозволу на списання основних засобів загалом на суму 3,49 млн. грн. В області не було виконано відповідне доручення галузевого відомства щодо погодження регіональним Фондом державного майна процедури списання застарілих активів.

Фахівці встановили, що Приморське управління водного господарства, з необхідних 164 свердловин вертикального дренажу територій сільських рад та сільськогосподарських угідь збудовано і введено в дію лише 35 одиниць у 1972-1983 роках.

Варто зазначити, що строк корисної служби таких об'єктів для захисту від шкідливої дії ґрунтових та підземних не повинен перевищувати 10 років. Проте 35 свердловин майже півстоліття не використовуються за призначенням. Тому такі свердловини підлягають списанню, оскільки їх утримання економічно недоцільне.

Натомість регіональне управління водного господарства не подає до Держводагентства відповідних документів на списання малоефективних свердловин.

До речі, лише на 189 з усіх 239 діючих насосних станцій встановлені багатотарифні лічильники з обліку електроенергії (79%). Якби всі насосні станції мали такі лічильники, тоді б державі вдалося заощадити коштів на суму понад 42 млн. грн.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби
в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон