У Херсонському міськвиконкомі засіли рейдери?

Ще 20 років тому - у 1998 році Херсонська міська рада виділила замельну ділянку на окраїні Херсона одному з підприємств міста для будівництва житла для молоді.

Керівники інших будівельних компаній тоді дивувались та посміхались - чому не в центрі міста, навіщо там, де немає ніяких інженерних мереж – ані електрики, ані води тощо...

На це керівники підприємства відповіли, що історичний центр міста не можна «руйнувати новими багатоповерхівками». Ця принципова позиція у підприємства не змінилась. Невдовзі підприємство отримало Державний акт на користування землею і почало прокладати в 4-А Таврійському мережу теплопостачання, водопостачання та будувати насосні станції, прокладати кабелі та будувати електропідстанції, каналізацію тощо.

За 20 років збудовано тільки в Херсоні 14 багатоповерхових будинків, в стадії будівництва - 2, а запроектовано ще 6 багатоповерхівок. За ці часи змінювалось законодавство, президенти, міські голови.

Змінювалась і форма господарювання цього підприємства – з акціонерного товариства воно перетворилось у товариство з обмеженою відповідальністю, з'явились підприємства-партнери. Фактично, був сформований будівельний кластер. Сьогодні ним продовжується будівництво багатоповерхового житлового комплексу.

Але ж ось об'явились чиновники в міськвиконкомі, які вирішили, що землю, яку 20 років тому виділила міська рада, можна у цього підприємства відібрати. Та саме цікаве те, що відібрати захотілося землю уже під двома напівзбудованими 9-поверховими будиночками.

Мабуть, надивились по телебаченню, як в різних регіонах України бандити налітають та скошують урожаї, вирощені фермерами? По суті, дуже схоже. Звісно, підприємство звернулося до суду. Суд визнав дії чиновників протиправними та незаконними.

Але історія не закінчилась. Чиновники намагались винести питання «відбору землі» на сесію міської ради, щоб втягнути і депутатів в процес «гібридної війни» проти будівельників та мешканців міста, які будують для себе житло. Депутати розкусили маневр та не пішли проти закону та проти мешканців міста.

Після сесії «наполегливі чиновники» щотижня на кожне засідання депутатської земельної комісії протягом майже двох місяців витягують питання «відбору землі», як кажуть бюрократи, «у якогось незрозумілого підприємства». А депутати так само наполегливо не хочуть виносити на розгляд сесії незаконні проекти рішення, по яким роз'яснення вже дав навіть суд.

Цікаво, що підприємство пропонувало міськвиконкому збудувати міську набережну з інфраструктурою пішохідного, велосипедного відпочинку для дітей та родин в мікрорайоні «Корабел». Причому за кошти підприємства та інвесторів.

Але відповіді офіційно так і не дочекалось. Хоча землю, на якій можна було б збудувати набережну, після цих пропозицій міські чиновники дуже швидко вирішили поділити між тими, хто на це «заслужив». І знову депутати пригальмували цей, так званий, «розподіл».

Були неодноразові пропозиції до виконкому і щодо будівництва школи та спортивної школи в 4-А Таврійському мікрорайоні. Та чи не поділені чиновниками і ці землі, які були раніше виділені під школу та дитячий садок?

Таким схемам відбору майна, фінансів, земельних ресурсів міг би позаздрити навіть Остап Бендер. То чи не настав час правоохоронним органам зайнятись ретельною перевіркою тих чиновників, які використовують своє службове становище з корисною метою, а не для того, щоб місто ставало чистим, вродливим та зручним для його мешканців?

Тим більше, що кримінальна справа вже відкрита та зареєстрована!

(Далі буде...)

Самуель МАРШАК

P.S. «...а від мене виданий наказ, що коли якийсь чоловік змінить це моє слово, то буде вирване дерево з дому його, і буде поставлене, а він буде прибитий на ньому, а дім його буде обернений за це в руїну». Біблія, Єздра, 6:11

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон