Каховка стала побратимом турецького Газіємира

Меморандум про побратимство та партнерську співпрацю з містом Газіємир з провінції Ізмір затвердила Каховська міськрада.

Документ передбачає співпрацю в економічній, туристичній та культурно-гуманітарній сферах.

— У квітні до нас приїжджала делегація з Газіємира, тоді ж і був підписаний цей меморандум. Турецькою стороною були переглянуті майданчики для майбутнього будівництва житлових будинків у нашому місті, створення нових робочих місць. Ми розглядали різні варіанти співпраці. Зокрема, участі 25 наших дітей у міжнародному фестивалі в Газіємирі. Проте для того, щоб у Туреччині могли прийняти цю делегацію, взяти на себе витрати на її поселення, харчування і забезпечення дозвілля, вони просять ратифікувати меморандум міською радою, — зазначила начальник відділу культури Каховської міськради Анна Садова.

Проти цього рішення намагалися виступити деякі народні обранці. «Турки насправді лише шукають варіанти заробити гроші», — припустила депутат Тетяна Гончарова. Свої сумніви висловили й інші її колеги.

— Ратифікація меморандуму не зобов'язує нас неодмінно відправляти до Газіємира наших дітей. Проте без ратифікації вони точно не матимуть такої можливості, — наголосила секретар міськради Ірина Гончарова.

— Поки зарано говорити про те, хто саме поїде до Газіємира — чи буде це фольклорна група, чи якась інша, — доповнив міський голова Каховки Андрій Дяченко. — Ще будуть вестися перемовини з «Турецькими авіалініями» щодо ціни на переліт для дітей — то буде окрема тема. Проте я вважаю дуже перспективною співпрацю з турецьким містом. І не бачу нічого поганого, щоб завдяки затвердженню меморандуму Газіємир зміг би безоплатно прийняти делегацію наших дітей і забезпечити їх харчуванням і проживанням.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон