Тютюновий врожай зібрали на Херсонщині

Нелегальну тютюнову ферму виявила на Херсонщині податкова поліція. У Чаплинському районі області група спритних ділків орендувала майже сорок гектарів землі на зрошенні -- начебто для вирощування сої.

Однак жодної сої там "не ночувало", а натомість буяла ціла плантація тютюну, з якої уже встигли зібрати неабиякий урожай. Зокрема, в будівлі закинутої тваринницької ферми, переобладнаної під його зберігання, податківці, поліцейські та оперативники СБУ виявили майже 84 тонни добре висушеного тютюнового листя вартістю майже чверть мільярда гривень(!).

Воно в майбутньому мало стати сировиною для підпільного виробництва цигарок. Ніяких податків із такого статку, звісно, ніхто й не думав сплачувати. Вилучили також записи чорної бухгалтерії (зокрема для виплати зарплати "в конвертах") та інші речові докази.

Цікаво, що за офіційною звітністю тютюн у степах Таврії не вирощують зовсім, наголошує прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, АР Крим та Севастополі.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон