Херсонському спортсмену встановили бюст у Греції

За тридцятирічну історію ВУФК - одну з найяскравіших зірок на небосхилі чемпіонів Херсонському вищому училищу фізичної культури подарував гімнаст Юрій Нікітін.

У 2004 році він під керівництвом тренера училища Молчанова І.А. та тренера національної збірної команди України Горжия В.М. став чемпіоном XXVIII Олімпійських ігор в Афінах.

Тренер Ігор Молчанов згадує, як під час відвідування одного із уроків фізичної культури у ЗОШ №24 він побачив здібного дев'ятирічного хлопчика Юру Нікітіна. Відразу ж тренер запросив його до ДЮСШ №6 займатися стрибками на батуті.

Завдяки невтомній праці у 16 років Юрій виборов бронзову нагороду в чемпіонаті світу у синхронних стрибках (Португалія, 1994). І тоді ж він був прийнятий до Херсонського вищого училища фізичної культури. З кожним роком його спортивні результати зростали.

Юрій Нікітін неодноразово був переможцем та призером чемпіонатів Європи та світу. А після перемоги на XXVIII Олімпійських іграх в Афінах Юрію Нікітіну присвоєно найвище у спорті звання – Заслужений майстер спорту (ЗМС), а тренеру Молчанову І.А. – Заслужений працівник фізичної культури і спорту.

На честь видатної перемоги херсонського гімнаста на стадіоні в Греції вихованцю училища встановлено бюст.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон