Херсонський театр окуповує культурою

Вересень - це не тільки час початку навчального року, часто це період відкриття сезонів та активізації роботи культурних закладів...

Останній тиждень вересня для Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша був дуже плідний та насичений. Адже незважаючи на те, що сезон ще не відкрито офіційно, команда вже працює на повну.

Театрали взяли участь у двох фестивалях – в Одесі у фестивалі "Молоко", де презентували "Бабу Прісю" режисера Павла Ар'є, а на фестивалі "СвітОгляд", що проходив у Сєвєродонецьку, показали "Лісову пісню" (режисер Сергій Павлюк). Це дві потужні вистави, які гідно презентували, як театр, так і Херсонщину вцілому.

Окрім цього, театр долучився до збору коштів на підтримку й лікування Ігоря Белякіна. У сесійній залі обласної ради провели благодійну акцію зі збору коштів. Була показана вистава "Монолог актриси" Сергія Павлюка. До речі, ця вистава нещодавно була презентована на фестивалі в Литві.

"Сьогодні неймовірний день. Наш театр одночасно: доїхав до Сєвєродонецька і ввечері зіграє виставу "Лісова пісня"; в Одесі – "Баба Пріся" ; в залі облради – "Монолог актриси"; у великій залі театру – концертна програма для дітлахів, а ввечері, в кафе-театрі, знову музична програма до Дня музики. Так може працювати тільки потужний, високопрофесійний колектив. Пишаюсь Вами!", - написав на своїй сторінці у Фейсбук директор театру Олександр Книга.

Окрім того, до відкриття сезону театр підготувався, як ніколи, адже наразі готові до відкриття три прем'єри: "Лавина" режисера Лінаса Зайкаускаса, "Кайдаш&Sons" режисера Сергія Павлюка та "Кохання до..." Софії Мельникової. Перші дві презентуватимуть на великій сцені театру, останню – на сцені театру-кафе. Відкриття сезону відбудеться 19-го жовтня.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому, театр випустив прем'єрну музичну програму "Коктейль для гурманів" (режисер заслужений діяч мистецтв України Ірина Корольова). А для маленьких глядачів театр готує "Сюрприз" - прем'єрна казка для дітей від тієї ж режисерки.
Зазначимо, що на офіційній театральній сторінці у Фейсбук вже з'явилось відео-запрошення від директора та акторів театру.

"Вдягайте сукні та прасуйте краватки, адже Херсонський театр вже розпочав свою роботу, а скоро відкриє 83-й театральний сезон", йдеться у повідомленні. І справді, чого сидіти вдома осінніми вечорами і чекати свята, якщо в театрі воно щодня.

Еліза СОЛОДКА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон