До Херсона завітає відомий письменник та публіцист

У понеділок, 1 жовтня на херсонських любителів сучасної літератури чекає неймовірна подія - до нашого міста з презентацією книги «Сліди на дорозі»завітає український військовий, письменник, блогер і мандрівник, Валерій Ананьєв.

Незважаючи на досить молодий вік, 25 років, Валерій багато чого пережив і прагне поділитися з читачами своїми думками та побаченим.

Коли Валерію виповнилося 18 років, він виявив бажання служити в армії. Так і розпочався його непростий шлях військового.

У Збройних силах України хлопець відслужив п'ять років, з яких майже три – в зоні АТО. Валерій брав участь у боях за Слов'янськ, Дебальцеве, Вуглегірськ та інші населені пункти, отримав важке поранення та був контужений.

Ось як сам хлопець згадує нелегкі часи: «На війні мені виповнився 21 рік, потім 22, а там і 23. Краматорськ, Шахтарськ, Дебальцево, Вуглегірськ, Жданівка і ще чимало населених пунктів, поряд з якими мені довелося брати участь в боях. Я «народився в сорочці».

Було чимало ситуацій, після яких все мало закінчитись сумно, але... Наприклад, в мою машину, під час одного зі штурмів, влучило дві РПГ, але я вижив, як і всі, хто був поряд зі мною».

Багато українців знають Валерія як блогера. Під час служби в АТО Валерій вів відеоблог, у якому показував життя армійців зсередини, як воно є.

Завдяки Валерію чимало людей дізналося про війну без прикрас, недоліки командування і про армійське життя загалом: «Я не просто воював. Я знімав. Знімав відео і фото, знімав воєнний побут і бойові дії, своїх побратимів, місцевість, події. За три роки в мене накопичилися гігабайти матеріалів. Деякі з них ви бачили, але більшість відео не бачив ніхто».

У травні 2018 року Валерій повідомив своїм шанувальникам радісну новину: він презентує свою дебютну книгу «Сліди на дорозі».

Над книгою молодий письменник працював 2,5 роки, доклавши чимало моральних і фізичних зусиль для того, щоб відобразити на папері важкі події, почуття, переживання, які йому довелося пережити під час війни на Донбасі: «Цей гримучий коктейль емоцій, спогадів переживань я виплеснув на папір. Я ділюся з вами цілим світом, світом, якого більшість з вас ніколи не бачили і не відчували».

Книга вийшла змістовна і досить незвичайна: по тексту розміщені 100 QR кодів, за допомогою яких читач має змогу поринути в вир подій, описаних у книзі. Для цього лише потрібно скористатися смартфоном – на його екрані будуть відображатися оригінальні відео та фотоматеріали реальних подій, що описані в книзі.

Олександра РОЖКОВАН

P.S. Зустріч з письменником Валерієм Ананьєвим та презентація книги відбудеться у Херсоні 1 жовтня о 19:00 за адресою: вул. Героїв Крут, 2.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон