Жителів Херсонщини просять берегти ліс

Щороку з настанням теплої погоди без опадів, починається пожежонебезпечний період, а з підвищенням температури повітрявідповідно зростає і рівень пожежної небезпеки. Зараз він найвищий.

Відомо, що коли вчасно не приборкати лісові пожежі, вони можуть спричинити надзвичайні ситуації проблема лісових пожеж існує в усьому світі. Особливо сильні цього року вони були в США, Греції, гинули люди.

Основна причина цих пожеж також є традиційною-випалювання сухої рослинності на сільгоспугіддях, пустищах, уздовж доріг, необережне поводження з вогнем у лісі. Особливо під час сильних вітрів створюється реальна загроза знищення лісових насаджень. Крім того з кожним роком посилюється техногенне та антропогенне навантаження на ліси.

Стрімко зростає відвідування лісів населенням, особливо у вихідні та святкові дні, з вини якого щорічно виникає понад 95 % лісових пожеж.

Сучасний стан захисних насаджень водосховищ, ярів та балок, полезахисних лісосмуг-це не лише природний , а й антропогенний фактор, результат багаторічної господарської діяльності людини. І дуже прикро, що в останні роки полезахисні лісосмуги та захисні лісонасадження потерпають від масових самовільних рубок та пожеж.

Слід покласти край цим негативним явищам, зберегти захисні лісові насадження в степу від варварського знищення. Як сказав у своєму вірші наш земляк Станіслав Ярига: "Але і ми з вами можем ліс від нещасть берегти, бо зруйнувати легко, важко його зростить"

Майстер лісу Великолепетиського лісництва Володимир ГОЛОВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон